İstanbul İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından "Dijital Dünyada Değerleriyle Aile Olmak" konulu panel düzenlendi.

Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş başkanlığında düzenlenen panele Dijital İletişim Uzmanı ve Eğitimci Yazar Said Ercan, Klinik Psikolog ve Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Mehmet Dinç ile Din Eğitimcisi ve Yazar Dr. Handan Yalvaç Arıcı konuşmacı olarak katıldı. 

Panelde yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığınca aileye yönelik yürütülen hizmetler konusunda bilgi veren İl Müftüsü Arpaguş, "Ümmetin evladını korumak, kollamak ve kurtarmak derdindeyiz. Bunu yaparken de asla ve asla kendi evlatlarımızı, kendi hanelerimizi ihmal etmeyelim. Samimi olduğumuz zaman, gayret içerisinde olduğumuz zaman Cenabhakk'ın bizi muvaffak edeceği müjdeleri, ayetleri var: 'Eğer bizim yolumuzda gayret ve mücahede ehli olursanız, önünüze yollar açarız.' buyuruyor Cenabıhakk. Ve bize yasakladığı şeylerden en önemlisi ümitsizliktir. Allah'ın rahmetinden ümidimizi kesmektir. Gayretli olacağız, ümitvar olacağız. Modern çağda fert ve aile hayatımız açısından ciddi problemlerle karşılaştığımız bir gerçek. Paniğe kapılmadan ama hızlı bir şekilde intibak etmek, çareler ve çözümler bulmak zorundayız. Bu panel de böylesi bir çare aramanın, dertleşmenin arayışı olarak bir araya gelmemiz için tertip edilmiştir. Tertip heyetine, İl Müftü yardımcılarımıza, katılımlarıyla teşrif eden ilçe müftülerimize, tüm hocalarımıza çok teşekkür ediyorum." dedi.

Panelde Said Ercan "Sosyal Medya ve Dijital Dönüşümün Yeni Nesiller ile Aileye Etkileri", Dr. Dinç "Teknolojik Bağımlılık" ve Dr. Arıcı "Sosyal Medyada Mahremiyet ve Aile" konulu sunumlar gerçekleştirdi.

Panelistlere Meclis Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop'un eşi Sabriye Şentop tarafından hediye takdim edildi. 

Editör: Mehmet Çalışkan