İstanbul İl Müftülüğünce "Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Müslüman Kanaat Önderleri" heyetine yönelik “Boğaz Turu” düzenlendi.

Türkiye ziyaretleri kapsamında İstanbul’da bulunan kanaat önderlerine Türkiye Washington Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Bilal Kuşpınar rehberlik etti.

Programa İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş da katıldı.

İstanbul'un fethinin 569. yıl dönümü olan 29 Mayıs akşamı İstanbul boğazında bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirten İl Müftüsü Arpaguş, Hz. Peygamber’in müjdesiyle fethedilen İstanbul’un tüm Müslümanlara ait olduğunu ifade etti.

Müftü Arpaguş, “Altı yüzyıl İslam ümmetinin önderliğini, liderliğini yapmış Osmanlı Devleti'nin başşehirliğini yapmış büyük bir İslam şehrindeyiz. İstanbul camileriyle, saraylarıyla ve bu güzel doğal yapısıyla bütün kardeşlerimizin gönlünde yer tutmuş bir şehirdir. Bütün bu güzellikleriyle biz, İstanbul’u İslam dünyasının merkezi, başkenti kabul ederiz. Bu anlamda kutsal mekanlarımız Mekke, Medine ve Kudüs ama İslam dünyasının Kahire, Şam, Bağdat ve Türk dünyasındaki eski şehirler gibi çok farklı merkezleri var. İstanbul da bunların içerisinde öne çıkmış ve kutsalllık açısından İslam ümmetinin merkezlerinden olmuş bir şehirdir.” dedi.

Programda İl Müftü Yardımcısı Ahmet Aktürkoğlu ile Üsküdar İlçe Müftüsü Esat Yapıcı da hazır bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan