İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, ilçe ziyaretleri kapsamında Kartal’da bir dizi programa katıldı.

Kartal programına Kartal Kaymakamı Abdullah Demir'i ziyaret ederek başlayan İstanbul Müftüsü Arpaguş, İlçe Müftülüğünce düzenlenen Kur’an Kursları Arası Bilgi Yarışması'nın ödül törenine katıldı.

Kartal Soğanlık Kültür Merkezi’ndeki programda din görevlilerine hitap eden İl Müftüsü Arpaguş, din eğitim ve öğretiminde yöntemin nasıl olması gerektiğini asr-ı saadetten verdiği örneklerle anlattı.

Gençlik merkezleri, aile rehberlik büroları ve koordinatörlükler vasıtasıyla toplumun çeşitli katmanlarına hizmet sunulduğuna ve yapılan hizmetlerin asrın şartlarına uygun olması gerektiğine işaret eden Arpaguş, "Bu noktada biz hakikaten günümüze bir şey sunamazsak ciddi manada sıkıntı yaşamış olacağız ve nesillerimizi kaybetmekle karşı karşıya kalacağız." dedi.

Personelin kendisini geliştirmesinin önemini vurgulayarak bu noktada sağlanan imkanlara dikkati çeken Arpaguş, "Her türlü imkan varken bunu değerlendirmek ve çağın gereklerine göre ilmimizi, bilgimizi ve muhataplarımıza karşı kendimizi geliştirmemiz gerekir. Hayat akarken biz sabit kalırsak günü yakalayabilmemiz mümkün değildir. Bir hikmet arayışında olmamız gerekiyor. Öğütlerin en güzeli şüphesiz Kur'an-ı Kerim'dir. Kur’an’la bağımızı canlı tutmamız gerekiyor. Kur’an’ı sadece okumakla değil neyden bahsettiğini, muhtevasını detaylarına kadar hazmetmiş, öğrenmiş bir toplulukla insanları dine çağırırsak işte o zaman başarımız daha da artacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Topluma önderlik eden din görevlilerinin, toplumun medeni ve ahlaki seviyesini göz önünde bulundurması gerektiğini hatırlatan İl Müftüsü Arpaguş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Müminin nezaketini, nezafetini, temizliğini kendi şahsımızda yaşamak zorundayız ki üsve-i hasene olan yüce Peygambere varis din insanları olarak ona layıkıyla örnek olabiliyor vasfını taşıyabilelim. Onun örnekliğini kendi şahsımızda yakaladığımız anda da muhataplarımıza karşı o nezaketi, o nezafeti ilmimizle, irfanımızla, ahlakımızla toplumda rehberlik etmek üzere öne geçtiğimizde arkamızdan birçok insanın geldiğini göreceğiz. Çünkü ‘Kalpleri fethetmek, şehirleri fethetmekten daha önemlidir.’ der ecdadımız."

Program sonrası Kartal İlçe Müftülüğü ile Talip İdris Kahraman Erkek Kur'an Kursu'nu ziyaret eden İl Müftüsü Arpaguş, kurs yöneticilerinden eğitim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Sınıfları tek tek dolaşan Arpaguş, öğreticiler ve öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Kartal programında Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müftüsü Mehmet Genç, İl Müftü yardımcıları, Kartal İlçe Müftüsü Mehmet Öztürk ve Adalar İlçe Müftüsü Adem Özdemir de hazır bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan