İstanbul Müftülüğünce düzenlenen iftar programında, İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz engelliler ve aileleriyle bir araya geldi. 

Müftü Yılmaz, engelliler ve aileleriyle yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti. 

İftarın ardından konuklara hitaben bir konuşma yapan Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, şunları söyledi:

“Ramazan gönül dünyamızı imar etmek, Allah ile ilişkilerimizi düzene koymak, sosyal ilişki ve insani münasebetlerimizi tanzim etmek üzere Allah’ın bir lütfu olarak her sene bereketiyle, rahmetiyle, orucuyla, Kur’an’ıyla, iftarıyla geliyor. Ramazanın bütün unsurları gönül dünyamıza dokunuyor ve bizi imar ediyor. Ramazanın bereketiyle siz değerli kardeşlerimizle iftar sofrasında buluşmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Davetimize icabet edip geldiniz ve gönüllerinizde engel olmadığını, engelleri aşmaya hazır olduğunuzu ve takılmadığınızı gösterdiniz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Dostluk, kardeşlik ve sevgi engel tanımaz. ‘Aşığa Bağdat uzak değildir.’ demiş atalarımız. Sizler de bizim davetimizi ciddiye aldınız, engelleri aştınız ve bugün burada bizimle beraber olma şerefini bahşettiniz, sizlere müteşekkiriz. Her insan engelli olmaya adaydır. Önemli olan bedendeki engel değildir. Önemli olan kalplerin engelli olmamasıdır. Sizler elhamdülillah kalplerindeki, gönüllerindeki engelleri aşmış ve güzel insan olmanın, Müslüman olmanın hazzına ermiş insanlarsınız. Allah sizlerden razı olsun.” 

Müftü Yılmaz’ın konuşması, işitme engelliler için eş zamanlı olarak işaret diline çevrildi.

İstanbul Müftülüğü Tabhane Ek Hizmet Binası’nda gerçekleşen programa il müftü yardımcıları, engelli koordinatörleri, engelliler ve aileleri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan