İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünce “Öğrenci Liderlerimiz Şehrimizin Öncüleriyle Buluşuyor” adıyla düzenlenen program, Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. 

Programda gençlere hitap eden İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, "Dünya hayatında zorluklarla kolaylıklar sürekli birbirini takip eder. Zorluklarla sürekli bir mücadeleden sonra esas güzelliklere ulaşması söz konusudur. Zorlukların her biri sizin gücünüzü, metanetinizi artıracak; bir kamçı gibi sizi harekete geçirecektir." dedi.

Prof. Dr. Yılmaz, sözlerini öğrencilere yaptığı şu tavsiyelerle sürdürdü:

"İnsanın steril ortamda doğup büyümesi asla makbul değildir. Aşı niye yapılır? Vücut mikroplara karşı direnç kazansın ve o mikropla doğrudan karşılaştığı zaman yenilmesin diye. Hayatımızda da iniş ve çıkışları asla büyütmemek lazım. Zorlukların bizi olgunlaştırdığını unutmamak lazım. Zorluklar insanı geliştirir ve büyütür.

Mutlaka hedefleriniz olsun. İnsanın davranışları niyetleriyle orantılıdır. Hz. Mevlana ‘Amacınız somunsa, değeriniz somun kadardır.” Neye ulaşmak istiyorsan sen osun. Somuna ulaşmak istiyorsan sen somunsun. Daha büyük bir hedefe ulaşmak istiyorsan o hedef kadarsın. Hedefler ortaya koyup, onları hem fiziki hem de kavli dua ile destekleyerek başarıya ulaşmak çok daha kolaydır. Hedefiniz lider olmaksa lider olmanın yolu insanlara gönlünü açmak ve onlarla çok iyi bir iletişim kuracak pozisyonda olmaktır. İnsanları önemsemek, onlara değer vermek, onlarla istişare etmektir. Yöneticinin çevresindeki insanlarla istişareye yönelik yaptığı faaliyetler bir bakıma iletişim kalitesini yükseltmek adına çok önemli bir şeydir. En doğrusunu ben bilirim dediğiniz zaman etrafınızdaki insanları kaçırırsınız. Yöneticinin en önemli vasıflarından biri dinlemesini bilmektir. Liderlik yeri geldiğinde risk almayı, gözü kara davranmayı bilmektir. O iradeyi gösterecek bir şahsiyette olmak önemlidir.”

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Editör: Mehmet Çalışkan