Depreme dayanaklı olmadığı için Kağıthane Belediyesi tarafından yıkılarak hayırseverlerin desteği ile on yedi ayda yeniden inşa edilen Nişantaşlar Ahmeddin Camii’nin açılışı gerçekleştirildi.

Kağıthane İlçe Müftülüğünce düzenlenen açılış töreninde konuşan İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, “Böyle güzel bir günde, Cuma gününde Allah’ın evi dediğimiz bir mescidin açılışında bizleri buluşturan Cenab-ı Hakk’a sonsuz hamdüsenalar ediyorum. Cenab-ı Hakk Kur’an-ı Kerim’de ‘Mescitleri, camileri Allah’a, ahiret gününe iman eden, namazı kılan, zekatı veren ve Allah’tan başka kimseden korkusu olmayanlar imar eder.’ buyuruyor. Ve sevgili Peygamberimiz (s.a.v) efendimizde ‘Allah katında en sevimli mekanlar mescitlerdir, camilerdir.’ buyurur. Kur’an-ı Kerim’in ve sevgili Peygamberimizin bu rehberliği ile hareket eden ecdadımız ve onları örnek alan bizler mescitlerimizi çoğaltmaya ve her türlü imkânı oraya sağlamaya çalışıyoruz Cenab-ı Hakk gayretlerimizi daim eylesin.” dedi.

- Camilerimizi bizim için sadece bir ibadethane değil bir hayat merkezi olarak inşa etmeliyiz

Müftü Arpaguş, “Değerli dostlar son kar yağışı hadisesinde de gördük ki mescitlerimizi, camilerimizi bizim için sadece bir ibadethane değil bir hayat merkezi, hayatın merkezinde olan ve günlük hayatımızın her anına dokunan merkezler olarak inşa etmemiz gerekiyor. Bugün de artık camilerimizi sadece namaz kılınan bir mekan olmaktan çıkararak sosyal hayatın içine taşıdığımız özel mekanlar olarak inşa ediyoruz. Bu camimiz modern bir yapı olarak kuruldu. Altında yer alan dersliklerde 4-6 yaş minik çocuklarımızın eğitim alacağı, Allah’ı, Allah’ın Kitabını, Allah’ın Resulünü tanıyacağı bir mekan olarak hazırlandı ve iki sınıf olarak eğitime başlamış bulunuyor. Cenab-ı Hak gayretimizi ebedi eylesin, hayrımızı kabul eylesin. Allah’ın mescitlerine emek veren her kim olursa olsun onları iki cihanda mamur eylesin.” ifadelerini kaydetti.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Ramazan Tekin’in yaptığı dua ile Nişantaşlar Ahmeddin Camii, ibadete açıldı.

Açılışın ardından İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş tarafından ilk hutbe okunarak Cuma namazı kıldırıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan