Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde koronavirüsle mücadelede vatandaşın hizmetinde olan din görevlileri, ülke genelinde millete vefa örneği sergilemeye devam ediyor.

Eskişehir İl Müftülüğü din görevlileri, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadelede en ön safta yer alan hemşireleri "Hemşireler Günü" kapsamında ziyaret ettiler.

Hemşirelerin gününü tebrik eden din görevlileri, çiçek takdiminde bulundular.

Eskişehir Şehir Hastanesinde çalışan hemşireleri ziyaret eden Erenköy Fatih Camii İmam Hatibi Memiş Ünal; "Bir insanı kurtaran, bütün insanlığı kurtarmış gibidir.' Ayet-i sırrınca ülkemizin her köşesinde insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin, sonsuz sabır, her türlü özveri ve sevgi ile mesleğini icra eden hemşirelere ve tüm sağlık çalışanlarına müteşekkiriz. Tüm dünyada etkili olan salgın, sağlık çalışanlarımızın değerini bir kez daha ortaya koymuştur. Sadece bugün değil her daim dualarımızla yanlarındayız." ifadelerini kullandı.

Engelliler unutulmadı

Öte yandan "10-16 Mayıs Engelliler Haftası" nedeniyle engelli vatandaşları ziyaret eden din görevlileri, haftalarını tebrik ederek çiçek takdiminde bulundular.

Eskişehir Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi iş birliğinde hazırlanan gıda yardım kolilerini engelli vatandaşlara ulaştıran din görevlileri, her daim yanlarında olduklarını ifade ettiler.

Editör: Mehmet Çalışkan