İstanbul Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB), Ramazan ayı dolayısıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı çocuk evleri ve çocuk sitelerindeki çocuklara Ramazan hediyesi ulaştırıyor.

Çalışmalara dair açıklamalarda bulunan ADRB üyesi Vaiz Vildan Akıncı, “Ramazan ayında bereketli işler yapmak ister insan. Bizler de İstanbul ADRB olarak sosyal hizmet kurumlarında kalan çocuklarımıza Ramazan neşesini yaşatmak ve bu mübarek ayla ilgili değerleri aktarmak için çeşitli etkinlikler planladık. Çocuk evlerinde değerler eğitimi veren hocalarımızın öncülüğünde çocuklarla birlikte süslemeler yaptık. İlçe müftülüklerimizin destekleri ile Ramazan günlüğü, seccade, tesbih ve küçük ikramlıklardan oluşan hediye çantaları hazırladık. Hediyeler hocalarımız tarafından çocuklara takdim edildi. Ramazan boyunca cami ziyaretleri, teravih, iftar programları ve ‘Karagöz-Hacivat’ gösterileriyle etkinliklerimiz devam edecek.” dedi.

- Ramazan ayı boyunca her hafta sonu çocuklara yönelik online etkinlikler düzenleniyor

Etkinlikleri organize eden ADRB üyeleri Havva İrmak ile Zehra Gönenç ise şu ifadelere yer verdi:

“Yaklaşık iki yıl önce İstanbul Müftülüğü ADRB bünyesinde 'Çocuk Birimi' oluşturuldu. O dönemden beri çocuklara ve ailelere yönelik çok sayıda çevrimiçi etkinlik düzenledik. Şimdi de Ramazan ayının gelişi ile bu ayın manevi güzellikleri olan çocuklarla konuşuyoruz ve onlarla birlikte 'Evde Ramazan Sevinci' programımızda sohbet ediyoruz. Ramazan kavramlarını işliyor, Ramazan'ın çocuk ruhunda karşılık bulduğu Osmanlı geleneklerini öğretiyor ve iftar süslemeleri gibi birçok Ramazan etkinliği gerçekleştiriyoruz.”

Editör: Mehmet Çalışkan