Programda bir konuşma yapan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kâmil Yılmaz, “Hayat aslında engelli bir koşu ama herkesin engeli farklı. Kiminin engeli ayağına dokunan bir taş, kiminin engeli yüreğine dokunan bir taş. Kiminin engeli çocukluğunda yaşadığı bir acı, kiminin engeli kalbindeki duasızlık. Bunların hepsi birer engel. Bu engellerin farkında olarak engelleri nasıl birlikte aşabileceğimizi Kitab-ı Kerim'imiz öğretiyor. Allah Teâla, Kitab-ı Kerim'inde kendimizin ve çevremizin farkında olmak gibi bir sorumluluğumuz olduğunu ifade ediyor. Efendimiz’in (s.a.s.) hayatına baktığımızda engellilere yönelik engellerin ve herkesin kendi engelinin nasıl aşılacağını gösteren bir rehber olduğunu görüyoruz. Hiç kimseyi engelinden dolayı kınamayan, ayıplamayan aksine o engelini aşması için elinden tutan Allah Resulü (s.a.s.) bu manada bizim rehberimizdir. Toplumda insanlar Rahman’ın kulu olduklarını, merhamet kuşanmaları gerektiğini unuttukları, kendilerini güçlü hissettikleri zaman engeli büyük olanın ya da küçük bir destekle engelini aşabilecek olanın farklında olmadan onu bırakıp gidebiliyor. Ama engelli kardeşlerimizin varlığı, onların farkında olmak gönlümüzdeki engellerin kalkmasına vesile oluyor. O bakımdan engelli kardeşlerimize müteşekkiriz.” dedi.

Küçükçekmece Müftülüğü tarafından Çamlıkaltı Kur’an Kursunda hizmete alınan braille baskı makinesi 2 saatte bir Kur’an-ı Kerim’i basabiliyor. Kur’an-ı Kerim’in yanı sıra görme engellilere yönelik Elif Bâ kitabı da basan makinenin görme engellilere yönelik basılı yayınların temin edilmesinde önemli bir eksiği gidereceği belirtiliyor.

Çamlıkaltı Camii Hafızlık Kur’an Kursunda gerçekleşen programa İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’ın yanı sıra İstanbul Müftü Yardımcısı Veysel Işıldar, Küçükçekmece Müftüsü Mustafa Temel, braille baskı makinesine sponsor olan finans kurumu adına Osman Çelebi ile din görevlileri, görme engelli öğrenciler ve hafızlık öğrencileri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan