Diyanet İşleri Başkanlığı, Mili Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen “Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum” projesi İstanbul’da tanıtıldı.

Ümraniye İlçe Müftülüğü ev sahipliğinde Hacı Ömer Karagül Camii Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına, İstanbul İl Müftü Yardımcısı Zekeriya Bülbül, Ümraniye İlçe Müftüsü Muharrem Gül, Milli Eğitim İlçe Müdürü Mustafa Özen, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Çamdereli ile projeye katılan okulların müdürleri, öğrenci velileri ve davetliler katıldı.

Programda konuşan İstanbul İl Müftü Yardımcısı Zekeriya Bülbül, gençliğin önemine vurgu yaparak Diyanet İşleri Başkanlığının gençliğe yönelik projeleri ile bu noktadaki kurumlar arası koordinasyonun önemine işaret etti.

Gençliğin cami gölgesinde yetişmesini önemsediklerini belirten Ümraniye İlçe Müftüsü Muharrem Gül ise Diyanet İşleri Başkanlığının gençliğe değer veren projeleri hayata geçirdiğini ifade etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özen de gençlik için değerleriyle yaşayan bir çevrenin oluşturulmasının gerekliliğine dikkat çekerek teknoloji bağımlılığı karşısında insana dokunan projelerde paydaş olmaktan mutlu olduklarını kaydetti.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Çamdereli, proje paydaşı olarak her türlü sportif ve sosyal aktivite imkanı sunacaklarını söyledi.

Türkiye genelinde 48 ilde belirlenen 187 okulda hayata geçirilen proje, İstanbul genelinde ise 18 okulda uygulanacak.

Proje kapsamında Müftülük bünyesindeki dört gençlik merkezinde verilecek değerler eğitimine ilçedeki 7 okuldan öğrenciler katılacak. 

Yine okullarda “Değerler Kulübü” kurularak kültür şenlikleri, gençlik kampları, sosyal aktiviteler, geziler ve piknikler organize edilecek.

Editör: Mehmet Çalışkan