Şile İlçe Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Şile Şubesi iş birliğinde “2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” konulu program düzenledi.

“Camiye Gösterir Vefa, 365 Gün Günde 5 Defa” sloganıyla düzenlenen program, emekli din görevlisi Halil Demir’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda din görevlileri ile bir araya gelen Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, ‘‘Din görevlilerimiz sadece bu kutsal görevle yetinmeyip içinde bulunduğumuz salgın döneminde olduğu gibi her türlü sosyal projede var güçleriyle çalışmıştır. Bu vesileyle kendilerine teşekkür ediyor, Camiler ve Din Görevliler Haftası’nı kutluyorum.” dedi.

İlçe Müftüsü Metin Akbaş ise şunları kaydetti:

"Camiler gerçek huzuru bulduğumuz manevi sığınaklarımızdır. Camiler vatan sevgisinin, milli bütünlüğün telkin edildiği, şehitlik ve gazilik ruhunun beslendiği, çalışma azminin, güzel ahlakın işlendiği dini ve milli kültür ocağımızdır. Diyanet İşleri Başkanlığımız, bu yıl temayı ‘Cami, Din Görevlileri ve Vefa’ olarak belirledi. Bu temayla toplumda bir farkındalık oluşturmak, halkımızın cami ile olan bağlarını güçlendirmek, camilerimizi ilim, irfan mektebine dönüştürmek amaçlanıyor. Cami ve hayatı bir arada düşünebilmek için öncelikle insanlarımızı camiye çekebilmemiz gerekir. Bunun için de din görevlileri olarak toplumun her kesimiyle her zaman iletişim içerisinde olmalı, vatandaşlarımızla sıkı bağlar kurabilmeliyiz."

Din görevlileri adına Muzaffer Çördük’ün söz aldığı program, emekli din görevlisi İlyas Boyacı’nın yaptığı dua ile son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan