İstanbul Müftülüğü ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi arasında, Akademik-İdari Personel ve Öğrencilere dönük iş birliği Protokolü için İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörlük Binasında imza töreni gerçekleştirildi.

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek gerçekleştirilen imza töreninde konuşan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, “Özelde İstanbul Müftülüğü, genelde de Diyanet İşleri Başkanlığı olarak tüm kurumlarla ortaklaşa faaliyetlerde bulunuyoruz ama Üniversite ayağının bunda biraz eksik kaldığını ifade etmeliyim. İstanbul Medeniyet Üniversitesi gibi hem asaletimizi ve köklülüğümüzü ifade eden, hem de İstanbul’un çok merkezi bir yerinde bulunan bir üniversitede öğrenciler ve akademya ile buluşmamızı sayenizde çok sağlam bir yerden başlatmış oluyoruz”dedi.

-Din hizmetleri sadece camii ile sınırlı değildir

Din hizmetlerinin sadece cami ile sınırlı bir hizmet olmadığını vurgulayan Müftü Maşalı, “İstanbul Müftülüğümüz hayatın içinde olma gayretinde ve hayatın içindedir. Geçirdiğimiz pandemi süreci, cami’nin ve câmianın dışına çıkmayı neredeyse zorunlu kılıyor. Bu protokolün, hem Müftülüğümüze hem üniversitemize hem de toplumumuza katkı sunmasını ve insanlığa hizmet edecek hayırlı çalışmalara vesile olmasını Yüce Rabbim’den niyâz ediyorum.” ifadelerini kaydetti.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülfettin Çelik ise “topluma entegre şekilde topluma hizmet etme” misyonu doğrultusunda faaliyetlerde bulunduklarını belirterek“hem kendi öğrencilerimiz, idari ve akademik personelimiz hem de toplumla beraberliğe yol olsun diye çeşitli kurumlarla iş birlikleri geliştiriyoruz. Bu kapsamda İstanbul Müftülüğü ile de hem öğrencilerimizin hem de idari ve akademik kadrolarımızın ihtiyacı olabilecek bazı hizmetlerde iş birliği kurmak istedik. İstanbul Müftümüz Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, büyük bir özveri ve gayretle destek sağladılar. Protokolü imzalayarak, bu süreci başlatmak istiyoruz.”şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Rektör Çelik ile Müftü Maşalı, iş birliği protokolünü imzaladı.

İmzalanan protokolle, İstanbul Müftülüğü tarafından üniversite öğrencileri ve personeline kişisel ve mesleki gelişimlerinde ihtiyaç hissettikleri bilgi, beceri ve yetkinliğin kazandırılması süreçlerinde uzman yönlendirmesi ve desteği sağlanacak. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı, Diyanet Vakfı yayınları başta olmak üzere, Din İşleri Yüksek Kurulunca tavsiye edilen diğer faydalı yayınlar Üniversite kütüphanesine ücretsiz olarak temin edilecek.

İmza töreni ve hediye takdiminden sonra İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülfettin Çelik ve İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Gençlik Merkezi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan