Eyüpsultan Müftülüğüne bağlı Eyüpsultan Merkez Kız Kur’an Kursundaki yardım faaliyeti dolayısıyla gerçekleşen ziyarette, hafızlık öğrencilerine hitap eden İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz şunları söyledi:

"İlim çok değerli, ama ilmin amelle buluşması çok daha değerli"

“Sizler bir yandan hafızlık yapıyor bir yandan evde annenize, ev işlerine yardım ediyorsunuz, kardeşlerinizle ilgileniyorsunuz. Sadece bir şeye yoğunlaşmıyorsunuz ama hafızlığa daha çok yoğunlaşıyorsunuz. Bunların birlikte olması çok daha anlamlı ve önemli. Hafızlığınızı bitirdikten sonra biraz da manasına yönelik olarak Arapça eğitimi alırsanız daha anlamlı olur. Okuduğunuzu anlamış olur, anladığınızı talebelerinize, çocuklarınıza, çevrenizdeki insanlara anlatır, paylaşırsınız. Bir mum gibi çevrenize ışık verir, ziya saçarsınız. İlim çok değerli ama ilmin amelle buluşması çok daha değerli. İlim amel ile buluştuğu zaman irfan oluyor, amel-i salih oluyor ve enerji olarak dışa dönüşüyor. Hatta söze gerek kalmadan hal, tavır ve davranışlarla temsili davet denilen bir yolla diğer insanlara model oluyorsunuz. Bu insan duruşuyla, hareketleriyle, tavrıyla örnek deniliyor ve insanlar etrafınızda halkalanıyor.”

Hz. Peygamber'in insanlara tatbik ettikleriyle rol model olduğunu belirten Prof. Dr. Yılmaz, şöyle devam etti:

“Efendimizin (s.a.s.) yolu da buydu. Hiçbir zaman insanlara bir şey emretmez, önce kendisi uygular, tatbik ederdi. İnsanlar zaten o yapınca niye olduğunu sormadan ardından giderlerdi. Çünkü o sevdikleri, model insan, üsve-i hasene, rol model idi. Bugün böyle ablalara, teyzelere ihtiyaç var. İnşallah sizler de önünüzdeki hocaları rol model görüp kendinizden sonrakilere rol model ablalar, anneler, teyzeler olur; ümmet-i Muhammed’in geleceğinde yıldız insanlar olursunuz. Kendinizi hiçbir zaman küçük görmeyin. Önemli insanlarsınız, hafızlık çalışıyorsunuz. Kur’an okuyorsunuz, okutacaksınız. Bunlar çok önemli hizmetler. O yüzden değerinizin farkında olun. Mağrur olmayın ama yaptığınızın da küçük bir şey olmadığını bilin. Bu özgüvenle insanların arasında olmaya özen gösterin. Temennimiz ve duamız odur.”

Kurstaki öğrencilere birer Kur’an davetçisi olmalarını tavsiye eden Yılmaz, “Siz artık hamil-i Kur’an oluyor, Kur’an’ı taşıyorsunuz. İnşallah sonra amil-i Kur’an yani Kur’an’la amel eden, ardından âlim-i Kur’an yani Kur’an’ın âlimi, sonra da dai-i Kur’an yani Kur’an davetçisi olursunuz. Duamız ve niyazımız budur. Cenab-ı Hakk sizleri dünya ve ahirette mutlu eylesin, anne ve babanıza hayırlı evlat eylesin, milletimizin ümidi kılsın. Başarılar dilerim.” diyerek sözlerini tamamladı.  

Yılmaz, kursta Kur’an okumayı öğrenen ev hanımlarına da başarılar diledi.

Editör: Mehmet Çalışkan