Zeytinbur İlçe Müftülüğü koordinesinde Zeytinburnu Belediyesi katkılarıyla deprem yönetmeliğine uygun bir şekilde yeniden inşa edilecek olan Konyalı Camii için "Temel Atma Töreni" düzenlendi.

Törene İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş'un yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

"Bir toplum inşa edilecekse camiden başlanır"

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende konuşan İl Müftüsü Prof. Arpaguş, "İslam inanç ve kültüründe caminin yeri son derece önemlidir. Çünkü Sevgili Peygamberimiz Mekke’den Medine’ye hicret ettiğinde ilk olarak orada bir mescit inşa etmekle işe başlamıştır. Bu demektir ki, bir toplum inşa edilecekse camiden başlanır, onun etrafında gelişerek toplum büyür ve İslam, iman ve ahlakıyla, mescidin merkeze alındığı bir inanç ve kültür inşa edilir.” dedi.

Arpaguş, dünyada bir mescit inşa eden kimseye Allah’ın cennette bir ev inşa edeceği hadis-i şerifini hatırlatarak hayır sahiplerini ve başta Zeytinburnu Belediyesi olmak üzere caminin inşasında katkısı olanları tebrik etti. 

Temel atma töreni Arpaguş tarafından yapılan dua ile tamamlandı.

Törene Zeytinburnu Kaymakamı Zekeriya Güney, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Zeytinburnu İlçe Müftüsü Mehmet Münip Şallıoğlu, siyasiler ile vatandaşlar katıldı.
 

Editör: Mehmet Çalışkan