Kadıköy İlçe Müftülüğü koordinesinde yapımı tamamlanan Kadıköy Prof. Dr. Osman Öztürk İncirli Bostan Camii Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle ibadete açıldı.

Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, caminin tüm Müslümanlar için hayırlı olmasını dileyerek, Prof. Dr. Osman Öztürk'ün kendileri üzerinde çok emeği olan bir hoca olduğunu ifadelerine yer verdi.

Öztürk'ten çok şeyler öğrendiğini belirten Erdoğan, “Erenköy'den ta Fatih'e kadar, onun yaz-kış demeden geliş gidişi ve bu yakada yaşayan bir insan olarak da bizler üzerindeki emeğini unutmak mümkün değil. Zira âlimlerin, malum, öğrenciler üzerindeki hakları çok büyük. Şimdi burada Kadıköy İmam Hatibin hemen yanı başında böyle bir tatbikat caminin yapılmış olması da tüm Kadıköy İmam Hatipteki öğrenciler için büyük bir fırsat.” dedi.

"Çevre artık çok daha manen zengin olmuş oldu"

Çalışanların, ellerinden gelen bütün emeği ortaya koyduğunu dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

“Tabii, özellikle sevgililer sevgilisi Peygamberimizin hadis-i şerifinde de olduğu gibi, aynı zamanda Rabb'imiz ‘Kim benim için dünyada bir mescit inşa ederse ben de ahirette onlar için bir saray inşa ederim.’ buyuruyor. Dolayısıyla burada inşasında emeği geçenlere ‘Allah razı olsun.’ diyoruz. İncirli Bostan'da böyle bir tatbikat caminin yapılmış olması da buraya ayrı bir hava, ayrı bir zenginlik katmış oldu. Çevre artık bu noktada çok daha manen zengin olmuş oldu. Hayırlı olsun diyoruz. Bütün Kadıköy İmam Hatipteki gençlerimizden bu tatbikat camiini en güzel şekilde zenginleştirmelerini istiyorum. Bunun hakkını vermeleri lazım. Allah yar yardımcımız olsun diyorum. Rabb'im birliğimizi, beraberliğimizi, dirliğimizi daim kılsın diyorum, sizleri de Allah'a emanet ediyorum.”

Konuşmaların ardından İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş’un yaptığı dua ile Prof. Dr. Osman Öztürk İncirli Bostan Camii ibadete açıldı.

Törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, eski Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, milletvekilleri, belediye başkanları ve siyasi parti temsilcileri katıldı. 

Editör: Mehmet Çalışkan