İstanbul Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) İstanbul Şubesi iş birliğinde temin edilen insani yardım malzemeleri ve temizlik paketleri, “Kardeş Şehir” ilan edilen Mardin’de ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı.

Müftülük ve TDV gönüllüleri, insani yardım malzemesi, hijyen paketi ve çocuklar için hazırlanan oyuncakların yer aldığı paketleri ihtiyaç sahiplerine teslim etti.

Mardin’de yüzden fazla ihtiyaç sahibi aileye yardım ulaştırıldığını belirten TDV İstanbul Şube Yönetici Mehmet Fatih Sönmez, "TDV İstanbul Şubesi olarak aynı coğrafyada birlikte yaşadığımız kardeşlerimizin acısını dindirmek ve dertlerine derman olabilmek için tüm imkânlarımızla seferber oluyoruz. Faaliyet alanımız sadece İstanbul ile sınırlı değil. İmkânlarımız nispetinde ihtiyaç sahibi ailelerin sıkıntılarını ortadan kaldırmak için özverili bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz." dedi. 

İyilik yolunda sadece Mardin’e değil Hatay’da bulunan ihtiyaç sahibi ailelere de yardım ulaştıracaklarını belirten TDV gönüllüsü Mustafa Sağır, "Kardeş Şehir Mardin’de vatandaşlarımızın emanetlerini ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Ailelerin hayır dualarını almak ve çocukların sevinçlerine şahitlik etmek tüm yorgunluğumuzu unutturuyor." diye konuştu.

Hatay Kırıkhan Kaletepe Köyü Zafer Toka Hudut Karakolu Sınır Bölgesi'nde oluşturulan çadırlarda kalan 50 aileyi de ziyaret eden TDV gönüllüleri, 4-6 yaş grubu Kur’an kursu öğrencilerine çeşitli hediyeler verdi.

Editör: Mehmet Çalışkan