İstanbul İl Müftülüğü Aile Dini Rehberlik Bürosu Çocuk Birimince “Masaldan Çocuğa Projesi” düzenlendi.

Projeye katkı ve katılım sağlayan personel için “Belge Takdim Töreni” düzenlendi.

İstanbul İl Müftülüğü Nuruosmaniye Ek Hizmet Binasında gerçekleştirilen törene katılan İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, yeni yetişen gençlerin dini ve dindarlığı anlamalarında değerler eğitiminin önemine değinerek, “Günümüzde dinin takdiminde ya da gençlerimize din tasavvuru kazandırmada merkeze almamız gereken modern tabirle değerler eğitimi klasik tanımlamayla ahlak eğitimi olsa gerek.” dedi.

İnanç ve ibadetin ahlaki sonuçlarının önemine değinen Müftü Maşalı, “Dindarlık ya da din denildiği zaman akılda bazı tasavvurlar şekilleniyor. Biz de genellikle ibadeti merkeze alan bir dindarlık anlayışı var. Yani din dendiği zaman hemen bir takım ibadetler ve bu ibadetlerin şekli yönü akla geliyor. Ama esas din dediğimiz şey herhalde ahlak olsa gerek. İnanç ve ibadet adına yaptığımız şeyler eğer ahlaki davranışı sonuç vermiyorsa orada aslında dinin özünün değil şeklinin tezahür ettiğini söyleyebiliriz.” diye konuştu.

“Masaldan Çocuğa Projesi” kapsamında, Masal-Oyun Değerler Eğitiminde İlke ve Yöntemler, Ses Eğitimi, Masal İskeleti Çıkarma, Masal-Hayal Atölyesi gibi eğitimler düzenlendi.

Koronavirüs tedbirleri eşliğinde gerçekleştirilen program, projeye katılım ve katkı sağlayan personele “Teşekkür Belgesi” ve çeşitli hediyelerin verilmesiyle sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan