Fatih’te 25 hafız icazet aldı

Fatih Müftülüğü Hırka-i Şerif Yatılı Erkek Kuran Kursu'nda hafızlık eğitimini tamamlayan 25 erkek öğrenci için Hırka-i Şerif Camii'nde düzenlenen icazet merasimi, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İlahilerle devam eden törende, hafız olan 25 öğrenciye İstanbul Müftülüğünce icazet belgeleri ve çeşitli hediyeler verildi.

İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz törende yaptığı konuşmada, Kur'an-ı Kerim'i okumaktan, ezberlemekten ve manasını anlamaktan daha önemli olan vasfın, hayatın her aşamasında Kur'an-ı Kerim'de emredildiği gibi yaşamak olduğunu belirtti.

"Hafızlığınızı korursanız, Allah'ın katında değeriniz artar"

Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Kapukaya ise Hz. Muhammed'in (s.a.s.) hafızlara büyük değer verdiğine işaret ederek hafızları çevrelerini aydınlatan birer kandile benzetti.

İcazet belgelerini alan hafızlara bazı tavsiyelerde bulunan Kapukaya, şunları kaydetti:

"Eğer hafızlığınızı korur ve din hizmetleri alanında kendinizi geliştirir, hayırlı ameller işlerseniz Peygamber Efendimizin (s.a.s.) ve Allah'ın katında değeriniz artar. Fakat hafızlığınızı unutur ve onunla amel etmeyi bırakırsanız, o zaman ne Resulün ne de Allah'ın yanında hatırınız ve kıymetiniz olur."

Sancaktepe'de 19 hafız icazet aldı

Sancaktepe Mimar Sinan Kur'an Kursu'nda hafızlığını tamamlayan 19 öğrenci, düzenlenen törenle icazet aldı.

Sancaktepe Yenidoğan Mimar Sinan Camii'nde gerçekleştirilen icazet merasimize İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Reis-ül Kurra Vekili Mustafa Demirkan, Sancaktepe Müftüsü Muammer Turan, hafızlar ve aileleri katıldı.

Törende konuşan Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Müslümanların yaşadığı coğrafyalarda acı ve gözyaşının eksik olmadığını kaydederek şöyle devam etti:

"Bunun temel sebebi okuduğumuz Kur'an'ı anlamaktan mahrum olmamız, cehalet ve fukaralığımızdır. Bu eksikliklerimiz maalesef düşmanlarımızın işine yaramakta, bu coğrafyada iç karışıklıklarla kan ve gözyaşıyla bizi mahzun etmektedirler. Sovyetlerin Afganistan'ı işgaliyle başlayan bu hüzünlü tablo, Afganistan'daki kardeş kavgasıyla Pakistan'daki sıkıntılarla Irak'ın ABD tarafından işgalinin ardından nihayet Suriye, Yemen ve Libya'ya kadar uzanarak bizi hüzünlendirmektedir. Bu karanlıktan çıkmamızın yolu ve yöntemi birbirimizle boğuşmak yerine Kur'an-ı Kerim'i okumak, anlamak ve âlimler yetiştirmektir. Kur'an'ın ruhunu bilen, onun lafzından ve ruhundan haberdar olan âlimler yetiştikçe bu kavgalar son bulacak, İslam coğrafyası ayağa kalkacaktır."

Program Kur'an-ı Kerim tilaveti ve yapıların duaların ardından hafızların icazet belgelerini almalarıyla tamamlandı.

Zeytinburnu’nda 15 hafız icazet aldı

Zeytinburnu Asım Sabri Efendi Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimini tamamlayan 15 öğrenci için Seyit Nizam Camii'nde hafızlık icazet merasimi düzenlendi.

Törene katılan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Kur'an-ı Kerim'i okumaktan, ezberlemekten, manasını anlamaktan gayenin Kur’an’ca yaşamak ve ahkâmıyla amel etmek olduğunu söyledi.

Kur'an'a karşı ilk görevin, onun lafzı ve manasıyla Hz. Muhammed'e (s.a.s.) indirilmiş bir kitab-ı kerim olduğuna gönülden inanmak olduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti:

"Kur'an'ın, lafzı ve manasıyla Hz. Muhammed'e (s.a.s.) indiğine inanmak mümin olmanın temel şartıdır. İkinci görevimiz Kur'an'ı okumak ve en azından namaz kılacak kadar ezberlemektir. Onu anlamak, onu yaşamak ve onu yaşatmak da Müslümanların en önemli görevlerindendir. Müslümanlar hayat kitaplarını ona verdikleri değer oranında ezberlemeye, manasını anlamaya, hayata egemen kılmaya asırlardır gayret edip bu gayede güzel insanlar yetiştirmeye mesai harcamaktadırlar. Hafızlık Kur'an'ın manasına yaklaşmanın en güzel yollarından birisi ve ilk adımıdır. Temennimiz odur ki hafız kardeşlerimiz bu aşamadan sonra Kur'an'ı anlayıp, manasına nüfuz edip, oradan Müslümanların hayatına çözüm üretecek âlim olsunlar."

Hafızların başka alanlara kaymasını doğru bulmadığını belirten Prof. Dr. Yılmaz, hafızlığın kolay elde edilen bir meziyet olmadığı için bu kişilerin başka bir işle uğraşmasını kayıp olarak niteledi.

Program icazetlerini alan öğrencilere çeşitli hediyeler verilmesiyle son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan