İstanbul Müftülüğü, uzaktan eğitim kapsamında imkansızlıklar sebebiyle EBA’ya erişim sağlayamayan öğrencilere tablet hediye etti.

Türkiye Diyanet Vakfı İstanbul Şubesinde düzenlenen hediye töreninde konuşan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, “Ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz genç kardeşlerimizin eğitimlerine destek sunmak amacıyla tablet takdim etmek istedik” dedi.

Küresel bir salgın yaşandığını belirten Müftü Maşalı, “Bilişim ve teknoloji çağındayız. Bu yaşadığımız pandemi süreci teknolojiyle olan irtibatımızı biraz daha kuvvetlendirdi. Artık bazı derslerimizi internet üzerinden görüyoruz. Okula gidiyoruz ama yine de çalışmalarda internet desteği önemli hale geldi” ifadelerini kullandı.

Teknoloji çağının imkanlarından faydalanmanın kişisel gelişim açısından önem arz ettiğini vurgulayan Maşalı, "Bilgiye ulaşma noktasında internet ağı önemli katkılar sunuyor, doğru ve sahih dini bilgiye ulaşma noktasında da önemli bir araçtır. Artık bilgiye telefon ve tabletle ulaşıyoruz. Çocukların gelişimi noktasında, çocukları teknoloji bağımlısı yapmadan eğitimlerine teknolojik destek sunmak önemlidir” diye konuştu.

İnternetin imkanlarından faydalanırken dikkatli olunması gerektiğinin altını çizen Müftü Maşalı, "İnternet kullanırken, bilgi aktarımı noktasında yararlanırken dikkatli olmak gerekiyor. Bilmediğimiz kaynaklardan gelen bilgileri elemeli, aktarılan her bilgiye de itibar etmemeli ve dikkatli olmalıyız" uyarısında bulundu.

"Ülkemizin, eğitimli gençler sayesinde gelişeceğini" belirten İstanbul Müftüsü Maşalı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye Diyanet Vakfı İstanbul Şubesi olarak biz genç kardeşlerimizin eğitimine mütevazı da olsa bir katkı sunmaktan dolayı son derece mutluyuz. Genç kardeşlerimizin eğitimine sunacağımız bu katkı, ülkemizin sonraki süreçlerinin şekillenmesine, geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin gelişmesine büyük katkı sunacak. Bugün 50 gencimize tablet takdiminde bulunacağız. Bu hediyemizi kabul ettikleri için çocuklarımıza teşekkür ediyorum. Hediyemizin, çocuklarımızın gelişimine bir katkısı olursa biz de bundan mutlu oluruz.

Bu ülkenin sonraki yıllarının sorumluluklarını siz üstleneceksiniz. Kendinizi iyi yetiştirin. Vaktinizi planlı ve programlı bir şekilde değerlendirin. Başarılı olmak için kendinize hedefler belirleyin. Öğretmenlerinizin tavsiyelerine uyun. Bu tabletleri takdim etmekten onur duyuyorum. Hepinizi canı gönülden tebrik ediyorum. Başarılarınızın devamlı olmasını temenni ediyorum."

TDV İstanbul Şubesinde koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek gerçekleştirilen törene TDV İstanbul Şube Yöneticisi Mehmet Fatih Sönmez, tablet hediye edilen 50 öğrenciyi temsilen 16 öğrenci ve basın mensupları katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan