Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (TDV KAGEM) İstanbul Şubesi tarafından yıl boyunca Beykoz Çocuk Destek Merkezi (ÇODEM)’de kız öğrencilere yönelik sosyal ve kültürel eğitimler düzenledi.

Düzenlenen eğitimler, sergi ve yılsonu etkinliği ile taçlandırıldı.

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen etkinlikte öğrenciler tarafından sanat ve müzik gibi atölyelerde yaptıkları eserler sergilendi.

Etkinlik ve eğitimlere dair bilgilendirmede bulunan KAGEM İstanbul sorumlusu Ayşenur Kapusuz, ÇODEM'de bulunan kızlarımız yıl boyu KAGEM'in öncülüğünde gönüllülük esasına dayalı usta öğreticilerden ebru, seramik cam ve ağaç objelerin boyanması, kalem işi kumaş üzerine çeşitli boyama, el işleri, müzik gibi hususlarda sanat atölyelerinde eğitim aldılar.” ifadelerini kaydetti.

ÇODEM Müdürü Rauf Antep ise uzun bir çalışma döneminde güzel bir eğitimin yapıldığını ve güzel sonuçların alındığını belirterek Ayşenur Kapusuz ve KAGEM gönüllülerine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından T.B.M.M Başkanı Mustafa Şentop'un eşi Sabriye Şentop tarafından öğrencilere belgeleri takdim edildi.

ÇODEM sergi salonundaki programa T.B.M.M Başkanı Mustafa Şentop'un eşi Sabriye Şentop, Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Aile ve Sosyal Hizmetler İstanbul İl Müdür Yardımcısı Şemsettin Yalçın, İstanbul İl Müftü Yardımcıları Ayşe Çoşkun ve Halime Yıldız, Beykoz Müftüsü Ali Efe, KAGEM gönüllüleri ile hayırseverler katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan