İstanbul Müftülüğü ile İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında görev yapan yurt müdürleri ve manevi danışmalara yönelik tanışma ve istişare toplantısı düzenlendi.

İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, KYK yurtlarında kalan öğrencilere yönelik hizmetlerin önemini vurgulayarak, tam bir paydaşlık içerisinde bu görevleri yürütmeye çalıştıklarını söyledi.

İl Müftüsü Arpaguş, "İdarecilerimizin de işlerini kolaylaştıracak çok ciddi sonuçlar almamız mümkündür. Dolayısıyla gençlerimize hayatın her alanında dokunabilecek hizmetler noktasında Diyanet İşleri Başkanlığı ve İstanbul Müftülüğü olarak her konuda her şeye hazırız. Bu konuda gençlere ulaşmak için onların manevi değerlerini, moral değerlerini, etik değerlerini daha yukarıya çekmek için elimizden gelen gayreti gösterme noktasında son derece istekliyiz." dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu ise KYK yurtlarında kalan yaklaşık 30 bin öğrenciye manevi danışmanlık hizmetinin sunulduğunu belirterek, "Maneviyatı güçlü toplumun, maneviyatı güçlü neslin ve maneviyatı güçlü gençliğin her anlamda ve ülkeye hizmet alanında da daha güçlü olacağına inanıyorum. O yüzden manevi rehberlerimizin yurtlarımızda çalışmaları çok çok önemli." diye konuştu.

Toplantıya İl Müftü yardımcıları Zekeriya Bülbül ve Mehmet Öztürk ile Gençlik ve Spor İl Eğitim sorumluları, KYK yurt müdürleri ve manevi danışmalar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan