İstanbul Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından "30 Haziran Koruyucu Aile Günü" kapsamında "Bir Yetime Aile Olmak" konulu iki panel düzenlendi.

Eyüpsultan İlçe Müftülüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ilk panelde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğünde (ASHİM) görevli Müdür Yardımcısı Tahsin Kırtman, "Koruma İhtiyacı Olan Çocuklara Sunulan Hizmetler", Eyüpsultan İlçe Vaizi Esra Yeniyol ise; "Dini Referanslar Bağlamında Koruyucu Ailelik" konulu sunumlar gerçekleştirdi.

Panelde ayrıca Diyanet personeli olan Fadime Karabulut Özdemir koruyucu ailesi olduğu iki çocuk ile ilgili tecrübe paylaşımında bulundu.

Bahçelievler Cemil Meriç Kültür Merkezi'nde düzenlenen ikinci panelde ise; ASHİM Koruyucu Aile Birimi Şube Müdürü Ahmet Emin Baysal "Koruma İhtiyacı Olan Çocuklara Sunulan Hizmetler", Bağcılar İlçe Vaizi Muhlise Arzu Özdilek ise; "Dini Referanslar Bağlamında Koruyucu Ailelik” konulu sunumlarını gerçekleştirdi. Hatice Kübra Sarısoy Şahin ise koruyucu aile konusunda tecrübe paylaşımında bulundu.

Davetlilerin katıldığı paneller soru cevap bölümleri ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan