Çekmeköy İlçe Müftülüğünce düzenlenen sabah namazı programında, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz gençlerle buluştu.

Sabah namazının ardından gençlere hitap eden Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, insanı başarıya götüren en önemli değerin sabır olduğunu belirterek, "Sabretmeyen, direnmesini bilmeyen insanlar çabuk teslim olur ve sabrın meyvesini göremez." ifadesini kullandı.

Müftü Yılmaz, "İnsanın, kendisinden sonraki nesillere emaneti aktarma noktasında en güzel mekân camidir." dedi.

Çağın insanları tek başına yaşamaya ittiğini; "bireyselci felsefe" sonucu insanlarda yük taşımama, kendi mutluluğu ve hazzını merkeze alarak evlenmeme, evlense bile çocuk yapmama ve tek başına yaşama gibi eğilimlerin ortaya çıktığını dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti:

"Namaz kılmak, iyiliği emredip kötülükten sakındırmak sabır gerektiren işlerdir. İnsanı başarıya götüren en önemli değer sabırdır. Sabretmeyen, direnmesini bilmeyen insanlar çabuk teslim olur ve o sabrın meyvesini göremez. Hz. Muhammed (s.a.s.), orucu bile sabırla tavsif ediyor. Dolayısıyla sabırla donanmak önemli bir meziyettir. İnsan ne kadar çok sınavdan geçer, sıkıntıya muhatap olur ve bunlara sabırla direnirse daha değerli ve anlamlı olur."

Ebeveynlerin, çocuklarını zorluklara direnebilecek şekilde yetiştirmeleri gerektiğini vurgulayan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, "Çağımızda evlerin sultanı çocuklar. Ne derlerse oluyor ama onları hayatın zorluklarına dayanacak şekilde yetiştirmek çok önemli." değerlendirmesinde bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan