Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında geçtiğimiz yıllarda hayata geçirilen "Okul-Kur’an Kursu İş Birliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında, ülke genelinde çok sayıda imam hatip öğrencisi, eğitimini hafızlıkla taçlandırdı.

"Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında 57 öğrenci daha hafız oldu.

Üsküdar Şehit Ayşe Aykaç Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve İstanbul Ticaret Odası Marmara Anadolu İmam-Hatip Lisesinde eğitimlerine devam eden 57 öğrenci, Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarılı olarak hafızlık belgesi almaya hak kazandı.

Hafızlıklarını tamamlayan öğrenciler için "Belge Takdim Töreni" düzenlendi.

Törende hafızlarla bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, eğitimlerini hafızlıkla taçlandıran öğrencilerle hocalarını ve ailelerini tebrik etti.

Projenin gördüğü yoğun ilgiye dikkati çeken Üsküdar İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Abdulkadir Ekşi, "İlçemizde hafızlık projesine dâhil olan 271 kayıtlı öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizin yarısı hafızlıklarını tamamladı. Önümüzdeki dönemlerde de inşallah onlar da hafızlık belgelerini alacaklar. Öğrencilerimizin azimle Kur'an-ı Kerim'i ezberlemeye çalıştıklarına şahit oluyoruz. Hafızlığını bitirerek belgelerini alan öğrencilerimize ve öğreticilerine teşekkür ediyorum. Rabbimden başarılarının devamını diliyorum." dedi. 

Hafızlıklarını başarıyla tamamlayan öğrenciler, belgelerini Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim Yılmaz'dan aldılar.


 

Editör: Mehmet Çalışkan