İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Bayrampaşa Müftülüğüne bağlı Yeşil Cami Erkek Kur’an Kursunu ziyaret etti.

Hafızlık öğrencilerinden Kur’an-ı Kerim tilavet dinleyen Müftü Yılmaz, daha sonra öğrencilere hitap etti.

Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, şunları söyledi:

“Hafızlıkta gaye Allah’ın kelamını okumak ve anlamak, o mana deryasından ulaşacağımız güzellikleri insanlara sunmak, kendi hayatımıza taşımaktır. İslami ilimleri tahsil eden insanların hafızlığın üzerine bunları bina etmiş olmaları, onların daha değerli ve vakıf olmalarını sağlar. Hafız olması durumunda İslam alemine hizmeti çok daha fazladır. Yeşil Cami Kur’an Kursunda da sistem öyle kurulmuş. Önce hamil-i Kur’an oluyor, Kur’an’ı hıfzediyor, taşıyorsunuz. İnşallah sonra âmil-i Kur’an yani Kur’an’la amel eden, ardından âlim-i Kur’an yani Kur’an’ın âlimi, sonra da dai-i Kur’an yani Kur’an davetçisi oluyorsunuz. Yani hafızlık bu işin giriş kapısıdır, ama çok önemli bir kapıdır. Oradan içeriye girip derinliklere dalmak, o güzellikleri ve mana çiçeklerini devşirmek çok daha güzeldir. Hafız olan kardeşlerimizin mutlaka ulûm-i İslamiye dediğimiz tefsir, hadis, tasavvuf, fıkıh, ilm-i kelam öğrenmeleri, Kur’an ve sünnet birikimine vakıf olmaları gerekir. Duamız ve niyazımız sizlerin buradan elde ettiğiniz hafızlığın üzerine ulûm-i İslamiye’den icazet alarak mezun olmanız ve gerekli diplomalara sahip olup, ümmet-i Muhammed’e ve ülkemizin insanlarına âlim, arif ve davası olan insanlar olarak rehber olmanızdır.”

Ziyaret programında Yılmaz’a İl Müftü Yardımcıları Bahri Şamat ve Musa Bilgiç ile Bayrampaşa Müftüsü Yılmaz Küçük eşlik etti.

Editör: Mehmet Çalışkan