Gürcistan uyruklu, Hristiyan-Ortodoks olan Sophia Pataridze, ramazan ayının ilk günü İslamiyeti kabul ederek Müslüman oldu.

İstanbul Gaziosmanpaşa Müftülüğünde düzenlenen ihtida merasimi ile Müslüman olan Sophia adını “Safiye” olarak değiştirdi.

Gaziosmanpaşa Müftülüğünde düzenlenen ihtida merasiminde İlçe Müftüsü Osman Şen’in yönlendirmesiyle kelime-i şehadet getirip İslam dinine giren 35 yaşındaki Safiye Pataridze, Türkiye’deki İslami kitapları okuyarak İslam dini hakkında bilgi sahibi olduğunu belirtti.

Safiye Pataridze şöyle devam etti:

“Müslümanlık hakkında okudukça ve bilgilerim arttıkça bu dinin iman ve ibadet hususları ile ahlak ölçülerinin benim hayat anlayışıma ve mantığıma çok daha yatkın olduğunu gördüm ve merakım daha da arttı. Bunun üzerine Türkiye’ye geldim ve Müslümanlıkla ilgili bilgilerimi artırdım. Burada tanıştığım çok değerli dostlarımla birlikte bugün Gaziosmanpaşa Müftülüğünde kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldum.”

"Artık ben de Müslümanım”

Son yıllarda ülkesinde pek çok insanın Müslüman olduğunu söyleyen Safiye Pataridze, mutluluğunu: “Elhamdülillah, artık ben de Müslümanım.” ifadeleriyle dile getirdi.

İlçe Müftüsü Osman Şen ise “Bu değerli hanımefendi, Gürcistan’ın Kutaisi şehrinde yaşamaktadır. Türkiye’de basılarak ülkesine gönderilen Gürcüce dinî kitaplarını okuyarak İslamiyete ilgi duymuş ve bu ilgisini amele dönüştürerek Allah’ın  lütfu ile bugün huzurumuzda İslam dinine girmiş bulunmaktadır, kendisini tebrik ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan