Yunus Emre’nin vefatının 700’üncü yıl dönümü münasebetiyle ilan edilen "2021 Yılı Yunus Emre ve Türkçe Yılı" etkinlikleri kapsamında Ataşehir İlçe Müftülüğü “Yunus Emre'ye Vefa ve Gençlik Şiir Dinletisi” düzenledi.

İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünce gerçekleştirilen programda konuşan Kaymakam İsmail Hakkı Ertaş, Yunus Emre'nin güzel ahlakı ve sevgi dilini yaydığını söyledi.

Yunus Emre’nin Türk kültürüne önemli katkılarının olduğunu aktaran Kaymakam Ertaş, “Kültürümüze ve inançlarına bağlı nesiller yetiştirmek için çalışan Müftülük personelimize teşekkür ediyorum.” dedi.

İlçe Müftüsü Hüseyin Aksoy ise “Gayemiz Kur'an ve sünnet yolunda, vatanına ve bayrağına sadık, ecdadına bağlı bir nesil yetiştirmektir. İlçemizde hocalarımızın gayretleriyle oluşturduğumuz cami ve Kur'an kurslarında gençlerimiz milli ve manevi değerlerine sahip nesiller olarak yetişsin, bizim değerlerimizi tanısınlar, 'Bizim Yunus'u' bilsinler istedik. Yunus Emre, Kur'an ve sünnetten aldığı ilhamla bundan yedi asır önce söylediği şiirleriyle gönüllere nasıl dokundu ve İslam'ın güzel ahlakını nasıl anlattı ise bugün bizler de Yunus Emre'yi, Mevlana'yı, Hacı Bektaş-ı Veli ve daha nice gönül erlerini rehber edinerek ahlaklı ve topluma faydalı bir nesil oluruz ve nesiller yetiştiririz.” diye konuştu.

Yunus Emre şiirlerinin okunup Yunus Emre ilahilerinin seslendirildiği program, hediye takdimi ile tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan