Fatih İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Fatih Şubesi koordinesinde ihtiyaç sahiplerine Ramazan yardımı ulaştırılıyor.

Bu kapsamda Fatih İlçe Müftülüğüne bağlı Aynalı Çeşme Camii gençleri, hayırseverlerin desteği ile hazırlanan Ramazan yardımı kolilerini, ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıyor.

Hayırsever cami cemaatinin desteğiyle hazırlanan ve içerisinde gıda, alışveriş kartı ve hediye çekinin bulunduğu Ramazan paketleri, cami gençleri tarafından 170 ihtiyaç sahibi aileye teslim edildi.

Camide yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Aynalı Çeşme Camii Uzman İmam Hatibi Arif Keleş, "Zor günlerden geçtiğimiz bu günlerde, ihtiyaç sahibi ailelere bir nebze de olsa katkıda bulunmak, kardeşlik sorumluluğumuzu yerine getirmek açısından önemlidir. Özellikle hayırsever cami cemaatimizin desteği ile hazırladığımız yardım paketlerinin, gençlerin eliyle dağıtılması, gençler için bir eğitim ve ellerindeki imkanların kıymetini bilmeleri açısından da çok kıymetlidir." dedi.

Öte yandan Fatih İlçe Müftülüğüne bağlı Hürrem Çavuş Camii İmam Hatibi Metin Kaçar ile Pir Han Camii İmam Hatibi Kenan Tokgöz, hayırseverler tarafından kendilerine emanet edilen zekatları ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı.

Kendilerine emanet edilen zekatları ihtiyaç sahibi ailelere teslim ettiklerini belirten din görevlileri, "Hayırsahipleri ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü olmaya gayret ediyoruz. Bizlere güvenerek mallarının zekatını emanet eden kardeşlerimizin emanetlerini, ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırdık. İhtiyaç sahibi ailelerimizin yaşam koşullarını, evlerini görünce insan daha çok gayret ediyor. Bu noktada bizlere destek olan tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştular.

Fatih’te paylaşma sevincinin yaşandığı bir diğer adres Balat Bıçakçı Alaattin Camii oldu.

Ramazan ayı münasebetiyle camide ihtiyaç sahibi vatandaşlara iftarlık sıcak yemek ikram ediliyor.

Hayırseverlerin desteği ile ihtiyaç sahibi 100 aileye Ramazan yardımı ulaştırdığını dile getiren İmam Hatip Hamza Özdemir, camide yıl boyu devam eden sıcak yemek ikramının Ramazan ayında artarak devam ettiğini söyledi.

Fatih İlçe Müftüsü Hüseyin Baş, Ramazan sevincini paylaşan ve ihtiyaç sahibi ailelere destek olan din görevlileriyle hayırseverlere teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan