Sancaktepe İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü; “Siyer-i Nebî, Değerler Eğitimi, Tarihî ve Tasavvufî Şahsiyetler, Arapça ve Mesnevî” dersleri başlattı.

“Gençler İçin Değer” projesi kapsamında gençlik merkezlerinde başlatılan dersler, haftalık veya 15 gün aralıklarla düzenlenecek.

15 - 25 yaş aralığındaki gençlere yönelik planlanan dersler, İlçe Müftüsü Muammer Turan'ın başkanlığında; İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü görevlileri, vaizler, din hizmetleri uzmanları ve imam hatipler tarafından verilecek.

Siyer-i Nebî dersleri, gençlerin Hz. Peygamberi daha iyi tanımaları amacıyla “Risalet Öncesi” ve “Risalet Sonrası” olmak üzere iki başlıkta işlenecek.

Bir taraftan Peygamber Efendimizin hayatından kesitler sunulurken, “Değerler Eğitimi” kapsamında milli - manevi değerler üzerinde durulacak.

Arapça derslerinde gençlerin üniversiteye hazırlanmasına yardımcı olmak maksadıyla klasik ve pratik Arapça okumaları yapılacak, Mesnevî derslerinde Mevlana'nın çağlara ışık tutan mesajları aktarılacak.

Tarihi ve Tasavvufi Şahsiyetler dersinde ise gençlere tarihte var olan kültür, ilim ve fikir hazineleri olan isimlerden örnekler sunulacak.

Gençlerin kendilerini geliştirmelerine katkıda bulunmak amacıyla ilk aşamada 5 ders şeklinde başlatılan projeye, ilerleyen süreçte yeni dersler eklenerek daha kapsamlı hale getirilecek.

Editör: Mehmet Çalışkan