Asıl adı Şemseddin Muhammed b. Hamza olan, miladî 1390 yılında Şam’da dünyaya gelen, Şubat 1459 yılında Göynük’te vefat eden, Hacı Bayram Veli’nin talebesi, Fatih Sultan Mehmet’in hocası Akşemseddin hazretleri, vefatının 562. yılında dualarla anıldı.

İstanbul’un manevî fatihi Akşemseddin hazretlerini anmak için Ayasofya-i Kebîr Camii Şerîfi’nde dua programı düzenlendi.

Mutasavvıf, âlim, tabip ve şair kimliğine sahip olan Akşemseddin hazretlerinin anıldığı program,  Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı, İstanbul İl Kültür Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz’ın “Akşemseddin’in Vasıfları ve Hayatı” konulu konuşması ile devam etti.

Programda Akşemseddin için Mevlid-i Şerif okundu. 

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, koronavirüs tedbirleri eşliğinde düzenlenen programda İstanbul’un manevî değerleri ve şehitler için dua etti.

İstanbul Müftülüğü, Göynük Belediye Başkanlığı ve Akşemseddin Hz. Vakfı iş birliğinde düzenlenen anma programına İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, İstanbul İl Kültür Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, Göynük Belediye Başkanı Ahmet Çankaya, Akşemseddin Hz. Vakfı yetkilileri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan