Sancaktepe’de hayırseverler tarafından inşa edilen Eyüp Sultan Camii ibadete açıldı.

Hayırsever Mustafa Bayraktar ve Hacı Hakkı Kasap Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından yaptırılan caminin açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende konuşan İl Müftü Yardımcısı Mehmet Öztürk, “Bir kimse yüce Allah’ın rızasını gözeterek bir mescit inşa ederse, Allah da ona cennette bir köşk inşa eder.” hadis-i şerifini hatırlatarak caminin ve cemaatin İslam dinindeki önemine dikkat çekti. 

“Camiler ebedi ve ezeli kardeşliğimizin, birlik ve beraberliğimizin çimentosudur.” ifadelerine yer veren Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, camilerin İslam’ın tevhit çağrısının tüm insanlığa verdiği barış mesajlarının yankılandığı mübarek mekanlar olduğunu söyledi.

Kaymakam Karakaya, cami yapımını üstlenen hayırseverlere teşekkür plaketi takdim etti.

Törenin açış ve selamlama konuşmasını gerçekleştiren İlçe Müftüsü Muammer Turan ise “Camileri, Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekatı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimselerin imar ettiğini, inşa ettiğini Rabbimiz bize bildiriyor. Camilerin dışının imarı gibi içini de iyi bir nesil, Allah’ı bilen, peygamberi tanıyan, İslam için gayret eden nesiller yetiştirerek imar etmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

İyi bir neslin yetişmesinde camilerin önemine işaret eden Turan, camileri inşa ederken gençlerin yetişmesine olanak sağlayacak şekilde planlanması gerektiğini dile getirdi.

Konuşmalarının ardından İlçe Müftüsü Muammer Turan’ın yaptığı dua ile Eyüp Sultan Camii ibadete açıldı.

Açılış törenine İstanbul İl Müftü Yardımcısı Mehmet Öztürk, Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Sancaktepe Müftüsü Muammer Turan ve Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü ile siyasiler, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan