Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından işitme engelliler için özel olarak hazırlanan Elif-Ba cüzleri, il ve ilçe müftülükleri koordinesinde işitme engelli vatandaşlarla buluştu.

Bu kapsamda İstanbul Üsküdar İlçe Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından işitme engellilere yönelik hazırlanan Elif-Ba cüzlerini, işitme engelli vatandaşlara ulaştırdı.

Üsküdar İlçe Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğünce hayata geçirilen; "Sen gelemezsen biz geliriz!" projesi kapsamında bin 500 işitme engelli vatandaşa işitme engelliler için özel olarak hazırlanan Elif-Ba cüzleri ulaştırıldı.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Kur'an Kursu Öğreticisi ve İşaret Dili Tercümanı Bekir Baş, "Ülkemizde 3 milyona yakın işitme engelli kardeşimiz var. Allah’ın Kelamı'nı en güzel şekilde öğrenmek onların da hakkı. Diyanet İşleri Başkanlığımızın işitme engelliler için hazırlamış olduğu Elif-Ba cüzlerini her işitme engelli kardeşimize ulaştırma noktasında çalışmalara başladık. Bize ulaşan ve adresini bildiren engelli kardeşlerimize Elif-Ba cüzünü posta ile gönderiyoruz. Türkiye’nin her köşesinden talep geliyor. Çok yoğun bir talep meydana geldi. Bu eseri teslim ettiğimiz işitme engellilere ayrıca çevrimiçi ders veriyoruz. İşitme engelli kardeşlerimiz bu hizmetten çok memnun olduklarını bizlere iletiyor." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan