Diyanet Haber Koordinatörlüğünce il ve ilçelerden haber akışını hızlandırmak, alanda görev alan personelin gelişimine katkıda bulunmak ve haber akışında karşılaşılan sorunları çözüme kavuşturmak amacıyla "Diyanet Haber Koordinatörleri Eğitim Semineri" düzenlendi.

İstanbul İl Müftülüğü ile Fatih İlçe Müftülüğü iş birliğinde düzenlenen "Diyanet Haber Koordinatörleri Eğitim Semineri" kapsamında İl ve ilçelerde Diyanet Haber Koordinatörü olarak görev yapan personel bir araya geldi. 

Fatih İlçe Müftülüğü Konferans Salonu'nda koronavirüs tedbirleri eşliğinde düzenlenen seminere Diyanet Haber Koordinatörü Adil Elzerey ile Diyanet Haber Editörü Ramazan Arslantaş ve TRT Haber Editörü Emrullah Öztürk konuşmacı olarak katıldı. 

"Doğru haberin toplumla buluşturulması çok önemli bir görevdir"

Seminerin açılışında konuşan ve haberin hayatın merkezinde yer aldığına vurgu yapan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, "Doğru haber ve iyilik adına yapılan faaliyetlerin topluma ulaştırılması, oluşacak boşluktan yararlanmak isteyenlere fırsat verilmemesi adına büyük önem arz etmektedir." dedi. 

Günümüz iletişim çağında teknolojinin imkânlarından yararlanmak ve iletişimin olmazsa olmaz kanallarını en verimli şekilde kullanmak gerektiğinin altını çizen İl Müftüsü Maşalı, "İletişimin olmazsa olmazı, iletişim kanallarını sağlıklı bir şekilde işletmektir. Öyle bir süreçten geçiyoruz ki ne hakikat ne hakikat değil, sizler sahada olmadığınızda kafa karışıklığı oluşuyor ve birileri hakikati çarpıtarak başka türlü bilgi aktarmış oluyor. Sonraki süreçte zihinlere yerleşmiş olanı ne yaparsanız yapın değiştiremiyorsunuz. Hakikatsizlik hakikatin önüne geçmiş oluyor. Sosyologlar bu yüzden bu çağı 'Hakikat Ötesi' çağ olarak değerlendiriyorlar. Gerçekler değil de gerçek ötesi olanlar gerçekmiş gibi zihinlere nakşediliyor. Dolayısıyla doğru haberin toplumla buluşturulması çok önemli bir görevdir." diye konuştu.

"Başkanlığımızın yürütmüş olduğu faaliyetlerin toplumumuza en net haliyle aktarılması büyük önem arz ediyor"

Diyanet İşleri Başkanlığının faaliyetleri konusunda, toplumun doğru bir şekilde bilgilendirilmesinin önemine önemine işaret eden Prof. Dr. Maşalı, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"Diyanet İşleri Başkanlığımızın yürütmüş olduğu faaliyetler açısından olaya baktığımızda hem Başkanlığımızın toplumda saygınlığını koruyacak bir şekilde vatandaşın bilgilendirilmesini temin etmek hem de Başkanlığımızın yürütmüş olduğu faaliyetlerin toplumumuza en net haliyle aktarılmasını sağlamak büyük önem arz ediyor. Çok sayıda faaliyet yapabilirsiniz ama o faaliyetleri topluma taşıyamıyorsanız, maalesef sanki hiçbir faaliyet yapmıyormuşsunuz gibi bir algı oluşuyor. Bizim geleneğimiz, bizim dinimiz hayır-hasenat esnasında da 'Sağ elin verdiğini sol el duymayacak!' mantığını telkin ediyor elbette. Yapılmayanı yapmış gibi göstermek tabi ki ahlaksızlık olur. Ama bu devirde yapılanın ne olduğunu toplumun duyması da örneklik teşkil etmesi bakımından büyük önem arz ediyor." 

"Hakikatin bilinmesini sağlayan bir görev üstlendiniz"

Diyanet Haber koordinatörlerine seslenen İl Müftüsü Maşalı, "Hakikatin bilinmesini sağlayan bir görev üstlendiniz. Ayrıca Başkanlığımızın yapmış olduğu faaliyetleri topluma ulaştırma gibi önemli bir misyonu da üstleniyorsunuz. Dolayısıyla bu görev, gerçekten önemi haiz bir görevdir." değerlendirmesinde bulundu. 

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Maşalı, eğitim seminerinin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

İl Müftüsü Maşalı'nın yapmış olduğu açış konuşmasının ardından TRT Haber Editörü Emrullah Öztürk, "Haber Nedir?" konulu bir sunum gerçekleştirdi. 

Sonrasında kürsüye davet edilen Diyanet Haber Koordinatörü Adil Elzerey, Diyanet Haber’in kuruluş amaçları konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Diyanet Haber Editörü Ramazan Arslantaş ise "Haber Dili, Haber Yazma Teknikleri ve Haber Fotoğrafı", "Dünyada ve Türkiye'de İnternet Gazeteciliği", ve "Haberin Merkeze Ulaştırılması" konulu sunumlar yaptı. 

Editör: Mehmet Çalışkan