Arnavutköy İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü, "Yaşlılar Haftası" münasebetiyle yaşlı vatandaşları evlerinde ziyaret etti.

"Gölgesinde huzur bulduğumuz çınarlarımızın daima yanındayız" sloganıyla yaşlı vatandaşları ziyaret eden Diyanet Gençlik gönüllüleri, Yaşlılar Haftası’nı tebrik ederek çeşitli hediyeler takdim etti.

Diyanet Gençlik gönüllüleri, "Yaşlılarımız; geçmişimizin tecrübelerini bugünlere aktaran, milli kültür ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan, toplumsal hayatımızın en kıymetli hazineleridir. Hepimizin ortak paydası insan olmaktır ve bir gün hepimiz yaşlanacağız. Yaşlılarımız birlik ve beraberliğimizi simgeleyen en kutsal değerlerimizin başında gelmektedir. Yaşlılık, insanoğlunun en olgun ve mütevazi dönemidir. Yaşlılar, yılların verdiği birikimle her türlü saygıyı hak eden, adeta birer tecrübe çınarıdırlar. Yaşlılara saygı göstermek, onlara hürmet etmek dinimizin gereklerindendir. Nitekim Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.), ‘Küçüklerimize merhamet etmeyen, büyüklerimize saygı göstermeyen bizden değildir.‘ buyurmaktadır.“ifadelerini kaydettiler.
 

Editör: Mehmet Çalışkan