Fatih İlçe Müftülüğü Şeyh Raşid Camii'nde imam hatip olarak görev yapan Osman Gülşen, cami içi ve cami dışı çalışmalarıyla takdir topluyor.

Din görevlisinin görevinin camiyle sınırlı olmadığının en güzel örneği olan Gülşen, iyiliği yaymak için gayret ettiğini söyledi.

28 yıldır Şeyh Raşid Camii İmam Hatibi olarak görev yaptığını belirten Gülşen, "İmam olan babamın yolundan giderek imam olmaya karar verdim. Toplumda kumar, içki gibi kötü alışkanlıklara şahit oluyordum. İmam olmak, din görevlisi olmak namaz kıldırmaktan ibaret değildir. İnsanların bu kötü alışkanlıklardan kurtulması için bir şeyler yapmam gerektiğini düşündüm. Yarı tatlı yarı ciddi bir şekilde kötü alışkanlıkları olanları uyardım. Nice hanelere düşen ateşin sönmesi için mücadele ettim. Bununla ilgili olarak mahallemizde çevresindeki kötü arkadaşlarının etkisiyle kumar illetine kendini kaptırmış bir kardeşimiz vardı. Bu kardeşimiz camimizde yaptığımız sohbetler neticesinde kötü alışkanlıklarına veda etti. Kur'an'la, namazla yeni bir hayata başladı." dedi.

Yıllardır aynı mahallede görev yaptığını belirten Gülşen, "Yıllardan beri aynı semtte görev yaptığım için mahallede yaşayan insanlar hakkında bilgi sahibiyim. Bu sayede kim ihtiyaç sahibi kim değil bunları tespit etmemiz de mümkün oluyor. Bir imam olarak mahalle bakkalına veresiyesini ödeyemediği için ihtiyaçlarını karşılayamayan komşularımıza kayıtsız kalamazdım. Bu doğrultuda Osmanlı döneminde uygulanan 'Zimen Defteri' geleneğini ihya ederek ihtiyaç sahibi insanların borçlarının silinmesine vesile oldum. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi 120 aileye ayni ve nakdi yardım sağlamaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Camiye gelen genç, yaşlı, çocuk herkese yönelik Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgiler eğitimlerinin devam ettiğini aktaran Gülşen, şunları kaydetti:

"Vaazlarda vatandaşları Kur'an öğrenmeye davet ettim. Kur'an okumayı öğrenmeyenlerden mahşer gününde şikayetçi olacağım dedim. Çağrıma cevap gecikmedi, onlarca kişinin Kur'an'la buluşmasına vesile olduk. Yine camimizde akademisyenleri ağırlayarak cemaatimizle buluşturuyor ve her hafta hatim kampanyası düzenleyerek cemaatimizle yılda 52 hatim okuyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığının yayınlamış olduğu çok değerli kitaplar ve dergiler var. Biz camimizde cemaatimize Başkanlığımızın yayınladığı kitap ve dergileri hediye ediyoruz. Böylece bu eserleri halkımızla buluşturuyoruz. Camimizde 40 gün beş vakit namaza devam eden çocuklara çeşitli hediyeler veriyoruz. Ayrıca tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine hayırseverlerin desteği ile burs imkanı sağlıyoruz." 

Gülşen, Ramazan ayında hayırseverlerin desteği ile camide iftar verdiklerini belirterek kendisine destek olan cami cemaati ve hayırseverlere teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan