İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Bayrampaşa Müftülüğünce düzenlenen programda din görevlileri ile buluştu.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış ve selamlama konuşmasını, Bayrampaşa Müftüsü Yılmaz Küçük yaptı. 

Daha sonra din görevlilerine hitap eden İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, şunları kaydetti:

“Bizim dini algımızda neredeyse hayatın tamamı emanettir. Aslında emanet, iman, mümin bunların hepsi aynı köktendir. Başkasına güvenmekle doğrudan alakalı şeylerdir. Allah’ın esmasından biri ‘el- Mümin’dir. El- Mümin güven veren demektir. Dolayısıyla hayatımıza bu kökten olan kelimelerle baktığımız zaman, hayatımızın tamamı emanettir. Can, mal, evlat ve ruhumuz emanettir. Bize ait gördüğümüz, bu benimdir diyeceğimiz hiçbir şeyimiz yok. Aslında bu dünya biraz devre mülke benziyor. Devre mülklerde size verilen kullanım süresi 1 hafta ya da 15 günle sınırlıdır. Süre dolduğunda kapıyı vurup çıkmanızı istiyorlar. Aslında bu dünyada bulunuşumuz da böyledir. Bu dünyada bulunuşumuz emanet algısıyla bakıldığında devre mülk gibidir. Ne var ki ömrümüzün süresini bilmiyoruz. Bu manadaki emanet algısı bizim için çok anlamlı ve önemli. Kendisini, evladını, eşini ve işini emanet gören din gönüllüsü kendisine tevdi edilen cemaatini, Kur’an kursundaki öğrenci kitlesini emanet görerek değerlendirir.”

“Din gönüllüsü kibirden ve cimrilikten uzaktır.” diyen Müftü Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

“Üç tarz kişiden Allah dostu olmaz: kibirliden, cimriden ve ahmaktan. İnsanların en sevdiği ve en çok saygı duyduğu vasıf, tevazu ile cömertliktir. Tarihteki insanlardan adları sıkça telaffuz edilen insanların kısmı azamına bakın, cömert ve mütevazı insanlardır. Ya çok mütevazıdır ya da çok cömerttir, sofrası zengindir. İnsanlar bu özellikleriyle daha çok tanınırlar.”

Bayrampaşa Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İstanbul Müftü Yardımcıları Bahri Şamat ve Musa Bilgiç, Bayrampaşa Müftüsü Yılmaz Küçük ve din görevlileri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan