Üsküdar İlçe Müftülüğüne bağlı İmam-ı Azam, Beylerbeyi Abdullahağa, Kirazlıtepe, Küplüce, Cennet, Kerime Hatun, Hacı Mehmet Ali Öztürk (Ahmediye) ve Ünalan Erkek Kur’an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 172 öğrenci için "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi.

Üsküdar Büyük Çamlıca Camii’nde düzenlenen merasim Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Süleymaniye Camii emekli imam hatibi Kurra Hafız Mehmet Sevinç ve Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Eğitim Görevlisi Kurra Hafız Ramazan Pakdil’in Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunduğu programda mezun olan hafızlar Fil, Kureyş, Maun, Kevser, Kafirun, Nasr, Tebbet, İhlas, Felak, Nas ve Fatiha sureleri ile Bakara Suresi'nin ilk 5 ayetini okudu. 

Merasim, Reisu'l Kurra Vekili Kurra Hafız Mustafa Demirkan tarafından yapılan duanın ardından hafızlara belge ve hediye takdimi ile sona erdi.

Merasime Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Osmaniye İl Müftüsü Ali Çakmak, Üsküdar İlçe Müftüsü Esat Yapıcı, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Üsküdar Müftülüğü personeli ile hafızlık Kur’an kursu öğreticileri, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan