Fatih İlçe Müftülüğüne bağlı Sümbül Efendi Camii cemaati, aralarında topladıkları yardımlarla kendi mahallelerindeki ihtiyaç sahiplerinin bir aylık Ramazan ihtiyacını karşılamaya başladı.

“Tarihi Aşevi’ni İhya Ediyoruz” sloganıyla cami avlusunda kurulan aşevi ile ihtiyaç sahiplerine iftariyelik ve sahurluk ikram ediliyor.

Günde 3 çeşit olmak üzere günlük 400 kişiye iftarlık ulaştırılan aşevinde, Ramazan ayı sonuna kadar 13 bin 350 kişiye iftariyelik ve sahurluk ikram edilmesi hedefleniyor.

Sümbül Efendi Camii avlusundaki aşevini ziyaret eden Fatih İlçe Müftüsü Hüseyin Baş, organizasyonda emeği geçen din görevlilerine, cami derneğine ve cemaatine teşekkür etti.

Aşevindeki çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunan Sümbül Efendi Camii İmam Hatibi Kurra Hafız İbrahim Yıldırım, “Her gün cami avlusunda kurulan aşevinden çıkan 3 çeşit yemek, mahalledeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Ayrıca cemaatin gençleri, kapı kapı dolaşarak evlerinden çıkamayan yaşlılara da sahur paketi yardımında bulunuyor. Ramazan’ın gereklerini yerine getirmeye çalışan gönüllüler, yetimlerin yüzlerini güldürmeye çalışıyor. Cami Derneğimiz ve görevlilerimizin katkılarıyla yardımlarımızı yıl boyunca devam ettirmeye gayret ediyoruz.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan