Kağıthane İlçe Müftülüğü yeni hizmet binasının da yer alacağı Ayazma Camii ve Külliyesi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Çağlayan Mahallesi Ayazma Caddesi’nde bulunan Ayazma Camii, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle kontrollü şekilde yıkılmıştı. 

Kağıthane İlçe Müftülüğü ve İlçe Belediyesi işbirliği ile aynı yerinde yeniden inşa edilecek olan Ayazma Camii ve Külliyesi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başlayan törende cami ve külliye hakkında bilgilendirmede bulunan Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, ''Belediyemiz ve İlçe Müftülüğü işbirliği ile aynı yerinde yeniden inşa edilecek cami, beraberinde külliyesiyle hemşehrilerimizin hizmetinde olacak. Toplam 3 bin 340 metrekare alana inşası yapılacak camide 1.550 kişi aynı anda ibadet edebilecek. Caminin yanında Kuran kursu, mescit, çok amaçlı toplantı salonları, gençlik birimleri, idari birimler, kitap hane, 55 araçlık otopark ve rehberlik birimi yer alacak. Burası sadece bir ibadet alanı değil, külliye hüviyetinde hizmet verecek. Cami alanında yeni bir meydan ve peyzaj düzenlemeleri ile burasını adeta yeniden ihya edeceğiz. Burada her yaştan vatandaşımızla aynı duaya amin diyeceğiz. Çocuk ve gençlerimiz buradaki Külliyede ilimle hemhal olacaklar. Otoparkı trafik akışını rahatlattığı gibi meydan düzenlemesi de çevresine ayrı bir renk ve hava katacak.'' dedi. 

Konuşmaların ardından Kağıthane İlçe Müftüsü Ramazan Tekin’in yaptığı dua ile Ayazma Camii ve Külliyesi'nin temeline ilk harç döküldü.

Editör: Mehmet Çalışkan