İstanbul Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü, Suriyeli çocukların yaşadığı mülteci kamplarına yönelik bir yardım kampanyası başlattı.

İstanbul Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünün "Bir Çocuğun Gözlerinde Saklıdır İyilik" sloganıyla duyurduğu kampanyada Suriyeli çocukların yaşadığı mülteci kamplarına yönelik yardım toplanacak.

Mülteci kamplarında yaşayan 0-12 yaş arasındaki çocukları ısıtmak için kullanılmamış ya da az kullanılmış kıyafet ve battaniyeler ile gönüllüler tarafından örülecek atkılar, bereler toplanacak.

İstanbul Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tüm vatandaşlara 1 Mart 2019 tarihine kadar geçerli olan kampanyaya katılma çağrısı yapıyor.

Konuyla ilgili haber sitemize konuşan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, şunları söyledi:

“İyilik duygusu, hiç şüphesiz insan gönlünü inşa eden önemli faaliyetlerden biridir. Allah Teala, Kitab-ı Kerim'inde, ‘Siz kendi sevdiklerinizden infak etmedikçe birr (gerçek iyilik duygusuna) ve takvaya eremezsiniz.’ buyuruyor. İnfak kaygısı ve başkalarıyla paylaşma arzusu gerçekten çok yüksek seviyede bir iyilik algısı oluşturuyor.

Diyanet İşleri Başkanlığımız ve İstanbul Müftülüğü insanlara bu manada destek ve yardımcı olmak amacıyla iyilik kapılarını aralamaya, iyilik konusunda rehberlik etmeye özen gösteriyor. Gençlik Koordinatörlüğümüz mülteci kamplarında kalan ailelere ve yavrulara destek olmak amacıyla ev hanımlarının evlerde ihtiyaç fazlası olarak kullanılan birtakım eşyaları değerlendirilebileceği bir kampanya başlatmış bulunuyor.

Burada bir gönül birlikteliği, gönül seferberliği ortaya çıkıyor. İnsanlar yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla, erkeğiyle orada yüreği üşüyen, bedeni soğukla karşı karşıya kalan insanların acılarını ve sancılarını paylaşmak üzere seferberlik ilan etmiş bulunuyorlar. Bu kampanyanın bu seferberliği yapan insanlara geri dönüşümü var; şefkat ikliminde gönüllerini onarıyor. Elbette ki mülteci kampında insanlar için de çok önemli bir karşılığı var. Bu dondurucu ayazda ve soğukta zor şartlarda hayata tutunmaya çalışan o insanlarda kardeşlerimizin ördüğü bir atkının, onlara ulaşan bir battaniyenin ya da kıyafetin çok önemli bir karşılığı ve insani bir değeri var.

Bu kampanyanın insanların gönül dünyalarında iz bırakan bir değeri olacağını düşünüyorum.

Kampanyamız her sınıftan insanın, ekonomik durumu en düşük olan insanın bile katkı sağlayarak paylaşabileceği önemli bir hizmet alanı sunuyor. Bunu İstanbul’daki ilçe müftülüklerimiz aracılığıyla yaygınlaştırarak devam ettirmeyi hedefliyoruz. İnşallah çok sayıda katkı geldi ve gelmeye devam ediyor. İnşallah bunlar ülkemiz içindeki mülteci kamplarına ulaştırılarak o yavrulara ve insanlara kış ortamında birer siper olacaklar.”

Editör: Mehmet Çalışkan