İstanbul Müftülüğünden Suriyeli çocuklara 5 tır dolusu yardım

İstanbul Müftülüğü, Suriyeli çocuklar için hayırsever vatandaşların desteğiyle 5 tır dolusu yardım topladı.

Toplanan yardımlar, Halep’e bağlı Azez ilçesine ulaştırıldı.

Yardımların dağıtımı için Kilis’e komşu olan Azez’de, 2011 yılından beri devam eden iç savaş nedeniyle yurtlarından edilen sivillerin sığındığı Risale Kampı'nda program düzenlendi.

Programa İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz ile İstanbul İl Müftü Yardımcısı Veysel Işıldar ve Kilis İl Müftüsü Abdurrahman Şahin de katıldı.

İstanbul Müftülüğü kadın gençlik koordinatörlerinin de yer aldığı programda, "Bir Çocuğun Gözlerinde Saklıdır İyilik" sloganı ile toplanan yardımlar çocuklara dağıtıldı.

Burada kısa bir konuşma yapan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, "İstanbul Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünün çalışmalarıyla, 0-12 yaş çocuklar için 5 tır dolusu yeni elbiseler tedarik edildi." dedi.

Toplanan yardımların Suriye’ye sevk edildiğini belirten Yılmaz, "Çadırları dolaştık, kampta yaşayan cıvıl cıvıl çocukları ve çektikleri çileye rağmen hayatın devam ettiğini gördük. Türkiye’nin burada olmasının çok anlamlı olduğunu gördük. Buradakileri görünce insan olmanın, Müslüman olmanın ne demek olduğunu, bu bedelin ne kadar ağır olduğunu ve üzerimize düşen sorumluluğun ne kadar ağır ve önemli olduğunu bir kere daha görmüş olduk. Allah, Türk milletinin cömertlik duygusunu da daimi kılsın." ifadesini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan