Beykoz Ortaçeşme Merkez Camii’nde yapılan icazet merasimiyle Elmalı Kur'an Kursu’ndan mezun olan 33 hafızlık öğrencisi mezun oldu.

Beykoz Müftülüğü tarafından düzenlenen icazet merasimi Reis-ül Kurra Vekili Mustafa Demirkan hocanın riyasetinde yapıldı. Programa İstanbul Müftü Yardımcısı Musa Bilgiç, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Sağlam, Ümraniye Müftüsü Muharrem Gül, öğrencilerin velileri, Fatih İlme Hizmet Vakfı adına Recep Öztekin ve ekibi ile Beykoz Müftülüğü din görevlileri, Kur’an Kursu öğreticileri ve cemaat katıldı.

Programda konuşan Beykoz Müftüsü Ali Efe, Kur'an meclisinde bulunmanın bahtiyarlığını yaşadıklarını belirterek “Ehli Kur'an olmak ve hafızlık eğitimini tamamlamak; bu müstesna silsilede en kıdemli hocaları olan Reis-ül Kurra ile beraber aynı ortamı paylaşmak öğrencilerimiz için çok önemli.  Hafızlığını tamamlayan öğrencilerimizin hayatlarını Kur'an ahlakıyla güzelleştirmelerini, istikametlerini bu doğrultuda güzelleştirmelerini tavsiye ediyorum. Anne babalarını, hocalarını ve genç hafızlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

İstanbul Müftü Yardımcısı Musa Bilgiç ise yaptığı konuşmada Kur'an-ı Kerim’in Allahın kelamı olması hasebiyle onunla hemhal olmanın önemini değinerek, Allah'ın gösterdiği istikamette hareket eden kişinin hem dünyasını hem de ahiretini kolaylaştırılacağını ifade etti.

Reisül Kurra vekili Mustafa Demirkan'ın duasıyla son bulan programda Beykoz Müftülüğünce hafızlıklarını tamamlayan öğrencilere birer küçük altın hediye edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan