İstanbul Bakırköy İlçe Müftülüğü tarafından lise öğrencilerine yönelik “Fotoğraf Merceğimden Hadisler - 40 Hadis Fotoğraf Yarışması” düzenlenecek.

Yarışmanın tanıtımı için okulların ziyaret edildiğini belirten Bakırköy İlçe Müftüsü Şahabettin Karabay, yarışma için hazırlanan afiş ve 40 hadis kartelalarının dağıtımının yapıldığını söyledi.

Müftü Karabay, yarışma ile öğrencilerin İslam ahlakının temelini oluşturan hadis kültürünü öğrenmelerini sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Karabay, Bakırköy'de lise eğitimini sürdürmekte olan gençlerin, hadis alanındaki bilgi ve tecrübelerini fotoğraf yöntemiyle artırmak, hadisleri yaşayarak öğrenme fırsatı sunmak ve sanatla dini bilginin birlikteliğine dair tecrübe kazandırmak amacıyla öğrencilerin seçtikleri bir hadisi uygun düşen bir temayla birleştirerek fotoğraflamalarını istediklerini belirtti.

Tüm öğrencileri söz konusu yarışmaya katılmaya davet eden Karabay, yarışmaya dair detaylı bilginin Bakırköy İlçe Müftülüğü internet sitesinde yer aldığını sözlerine ekledi.

Editör: Mehmet Çalışkan