Sancaktepe Müftülüğü ile Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğünce din görevlilerine yönelik “Afet Farkındalık Eğitimi” düzenlendi.

Afetler ve alınması gereken tedbirlere dair din görevlilerine sunum yapan AFAD görevlisi Yasemin Baki, afetlerin ani geliştiğini bu nedenle bireylerin meydana gelebilecek afetler konusunda daha bilinçli hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Yaşanabilecek afet sonrasındaki zaman diliminin hayati önem taşıdığını belirten Baki, "Yaşadığımız coğrafyada afetlere karşı, bilgi edinmeli, yapacaklarımızı planlamalı ve afetlerin olumsuz etkilerine karşı hazırlıklı olmalıyız. Dünyanın hiçbir ülkesinde afetlerden hemen sonra, sağlık, itfaiye, arama kurtarma ekipleri gibi birimlerin tüm bireylere anında ulaşması mümkün değildir. Yaygın olarak bilindiği gibi, afetlerin ilk dakikalarında da herkes kendi başınadır. Bizi sadece kendi hazırlığımız ve bilgimiz koruyacaktır. Bu nedenle afet sonrası 'altın saatler' olarak adlandırılan ilk 72 saat için her bireyin hazır olması şarttır. İlk 72 saate hazırlık; afet yaşandıktan sonraki ilk 3 gün içerisinde yaşanabilecekler için hazırlık yapılması demektir." dedi.

Baki, toplumun daha bilinçli olması için 18 yaşını dolduran her bireyin e-devlet üzerinden AFAD gönüllüsü olabileceğini hatırlattı.

Seminer, katılımcıların AFAD konusunda soruların cevaplandırılmasının ardından son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan