Bahçelievler İlçe Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığınca uygulanan Hafızlık Tespit Sınavı’nda başarılı olan 96 kız öğrenci, düzenlenen törenle hafızlık belgelerine kavuştu.

Şirinevler Ulu Camii’nde gerçekleştirilen merasime Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafiz Osman Şahin, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, İstanbul İl Müftü yardımcıları Hüseyin Demirhan ve Zekeriya Bülbül, Kocaeli İl Müftü Yardımcısı İhsan Yeğen, Bahçelievler Kaymakamı İlker Arıkan,  Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, İlçe Müftüsü Hüseyin Gün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, öğrenciler, aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafiz Osman Şahin ve Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, toplumu daha yaşanılabilir hale getirecek nesillerin, Kur'an-ı Kerim rehberliğinde yetişen gençlik olduğunun altını çizerek tüm İslam coğrafyalarında Kur’an-ı Kerim eğitimi üzerinde durulması gerektiğini vurguladı.

İlçe Müftüsü Hüseyin Gün, Kur’an-ı Kerimle hayatlarını taçlandıran hafızları ve destek olan ailelerini tebrik etti.

İcazet töreni, yapılan duanın ardından öğrencilere hafızlık belgeleri ve çeşitli hediyelerin takdimiyle sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan