Diyanet İşleri Başkanlığı, toplumun ve özellikle genç neslin en büyük düşmanı haline gelen madde bağımlılığına karşı mücadelesini sürdürüyor.

Diyanet İşleri Başkanlığının çalışmalarına il ve ilçelerde görevli din görevlileri de destek oluyor.

Hayata geçirilen projelerle bağımlılıktan kurtarılan bireylerin topluma kazandırılması amaçlanıyor.

Çalışmalarını bu doğrultuda aralıksız sürdüren Eyüpsultan İlçe Müftülüğü Hz. Kab Camii İmam Hatibi Emin Kır, bağımlıları topluma kazandırmak için çeşitli projeler hazırlıyor. 

Madde bağımlılarına sahip çıkan din görevlisi, camiye gelmelerine vesile olduğu bağımlı bireylere çeşitli ikramlarda bulunuyor.

Sokakta kalan evsizleri ve madde bağımlılarını cami müştemilatındaki misafirhanede ağırladıklarını belirten İmam Hatip Emin Kır, "Kardeşlerimizi topluma kazandırmak için İlçe Müftülüğümüzün de desteğiyle manevi rehberlik desteğinde bulunuyoruz." dedi.

Projeye başlama nedeninin göreve başladığı ilk günlerde sık sık camiye çorba parası istemeye gelen gençler olduğunu aktaran Kır, "Bu durum sürekli yaşanmaya başlayınca, kalıcı bir çözüm bulma ihtiyacı hissettim." diye konuştu. 

Projenin ilk önce madde bağımlılarına ve evsiz kimselere çay ve çorba ikramıyla başladığını belirten din görevlisi Kır, "Sokaklarda yaşayan evsizlere ve madde bağımlılarına yönelik cami müştemilatımızda yer alan 20 kişilik misafirhanemizle, aşhanemizle, çay ocağımızla, çamaşırhanemizle, banyolarımızla ve iki çalışanımızla hizmet vermeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Manevi destek hizmeti sunuyoruz"

İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Türk Kızılay ve Yeşilay gibi kurumlarla iş birliği içerisinde olduklarını ifade eden Emin Kır, camideki imkanlardan faydalanan bağımlı bireylere İlçe Müftülüğü aracılığıyla manevi destek hizmeti de sunulduğunu kaydetti.

"Birçoğu bağımlılığından kurtuldu"

Eyüpsultan Hz. Kab Camii İmam Hatibi Emin Kır, "Camimize bu şekilde devam eden kardeşlerimizin yarısına yakını namaza başladı. Bir çoğunun bağımlılıklarından kurtulmasına vesile olduk. Kardeşlerimizin hayata daha çabuk adapte olabilmeleri için iş imkanı sağlıyoruz. Kira ve eşya yardımında bulunarak topluma  kazandırmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

İmam Hatip Kır, projenin yürütülmesinde maddi ve manevi desteğini esirgemeyen cami cemaatine ve hayırseverlere teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan