İstanbul İl Müftülüğünce “Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı” düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde İstanbul Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü tarafından organize edilen ve iki süren çalıştay, İstanbul Müftülüğü Nuruosmaniye Ek Hizmet Binası'nda gerçekleştirildi.

Göç ve Manevi Hizmetlerden sorumlu İl Müftü Yardımcısı Selahattin Yılmaz başkanlığında düzenlenen çalıştaya, İl ve ilçe bağımlılıkla mücadele koordinatörleri katıldı. 

Müftü Yardımcısı Yılmaz, “Asrımızın en büyük problemlerinin başında bağımlılık gelmektedir. İstanbul Müftülüğü bünyesinde hizmet eden din görevlileri olarak, insanlarımıza ve gençlerimize sahip çıkmamız ve bu konuda sabır ve azimle gayret etmemiz, mesai mefhumu gözetmeden çalışmamız gerekiyor.” dedi.

Çalıştayda; “Bağımlılara Yönelik Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri”, “Din Görevlilerinin ve Koordinatörlerin Bağımlılıkla Mücadeledeki Rolü” konuları ele alındı. 

İl koordinatörlerinin sunum yaptığı çalıştay, ilçe koordinatörlerinin tecrübe paylaşımlarının ardından değerlendirme ve kapanış oturumuyla tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan