Bağcılar İlçe Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığınca uygulanan Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarılı olan 111 kız öğrenci, düzenlenen törenle hafızlık belgelerine kavuştu.

Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda gerçekleştirilen merasime Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop'un eşi Sabriye Şentop, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Sedide Akbulut, Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve İlçe Müftüsü Celal Büyük ile öğrenciler, aileler ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, 4-6 yaş Kur'an kursu öğrencilerinin ilahi dinletisiyle devam etti.

Törende konuşan İlçe Müftüsü Celal Büyük, “Burada toplanma vesilemiz olan kardeşlerimiz, Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'i ezberlediler. Hafızlarımıza ve hafızlarımızı yetiştiren hocalarımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Gençlerimizin yetişebilmesi için yardımcı olanlara da teşekkür ediyorum. Gençlerimize bundan sonraki hayatlarında muvaffakiyetler diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Sedide Akbulut ile İlçe Müftüsü Celal Büyük ve protokol üyeleri hafızlara belgeleriyle birlikte hediye takdiminde bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan