Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından Suriye’de savaş mağduru aileler için inşa edilen İyilik Konutları'na, toplumun tüm kesimlerinden gelen destek artarak devam ediyor.

Ataşehir İlçe Müftülüğü ve TDV Ataşehir Şubesi iş birliğinde yardım kampanyası başlatıldı.

Kampanya hakkında Diyanet Haber’e açıklamalarda bulunan Ataşehir İlçe Müftüsü ve TDV Ataşehir Şubesi Başkanı Hüseyin Aksoy, “Savaşın başladığı günden bu yana eğitimden hayri hizmetlere kadar pek çok alanda Suriye halkına destek olan Türkiye Diyanet Vakfımızın, ağır kış şartlarında çetin hayat mücadeleleri veren aileler için başlattığı ‘Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva’ kampanyası kapsamında Ataşehirli hayırseverlerin katkısıyla şimdiye kadar 52 adet briket ev yaptırdık.” dedi.

Kampanya kapsamında yeni evlerin yapılması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Müftü Aksoy, “Bu hayri hizmete destek olarak iki adet ‘İyilik Konutu’ bağışı, Yeni Şehir Hz. Ömer Camii cemaati ve İmam-Hatibi Vekil Durul hocamızın gayreti ve bağışçılarımızın teveccühleriyle, ilgili yerlere ulaştırılmak üzere Vakıf Şubemiz hesaplarına intikal etti. Bu iyilik konutlarının yapılmasında katkı sunan her bir hayırsever kardeşimize ve hayra vesile olanlara, sahada çalışan din görevlisi ve vakıf gönüllüsü hocalarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan