Ataşehir İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Ataşehir Şubesi Gönüllüleri iş birliğinde “Ulu Çınarlar” adlı proje hazırlandı.

Proje kapsamında Üsküdar Fahrettin Kerim Gökay Yaşlı Bakımevi sakinleri Ataşehir Mimar Sinan Camii’nde misafir edildi.

Programda konuşan Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, “Yaşlılarımız için çok güzel düşünülmüş bir program. Onlar bizim dua kapımız. Onların hizmetinde olmaktan mutluyuz. Müftülüğümüze ve emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İlçe Müftüsü Hüseyin Aksoy, "Bugün dua kapılarımız olan ulu çınarlarımızı gençlerimizle buluşturmanın sevincini yaşıyoruz. Eli öpülesi büyüklerimize hizmet etmek bizim görevimiz. Yaşlılar bizlere kanlarından kan veren, canlarından can katanlardır. Hz. Peygamber Efendimiz, ‘Bereket büyüklerinizin yanındadır’ ve ‘Düşkünleri görüp gözetiniz; zira siz, ancak düşkünleriniz sayesinde yardım görür ve rızıklandırılırsınız.’ buyurmaktadır. Huzur ve bereket isteyenler büyüklerine, yaşlılarına sahip çıkmalı, onların dua ve gönüllerini kazanmak için gençler ellerinden gelen itina ve titizliği göstermelidirler.” diye konuştu.

Huzurevi Müdiresi Arzu Bulut ise, “Bizim için çok anlamlı bir gün oldu Huzurevi Sakinlerimiz adına teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan